Aydin'daki Sahte Rapor Operasyonunda 4 Kisi Tutuklandi

Aydin merkezli üç ilde düzenlenen engelli bireyleri baskalarinin yerine saglik kontrolüne sokarak engelli raporu çikaran örgüte yönelik düzenlenen operasyonda gözaltina alinan 71 kisiden adliyeye sevk edilen aralarinda örgüt lideri A.B.’nin de bulundugu biri kadin 4 kisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aydin'daki Sahte Rapor Operasyonunda 4 Kisi Tutuklandi


Edinilen bilgiye göre, Aydin Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Sube Müdürlügü ekipleri, bazi sahislarin sahte engelli raporu düzenleyerek kamuyu zarara ugrattigi ve haksiz kazanç elde ettigi yönündeki tespitleri üzerine operasyon için dügmeye basti. Aydin Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturmada ekipler, Aydin merkezli Istanbul ve Izmir’de 71 adrese es zamanli operasyon düzenlendi.

Gerçeklestirilen es zamanli operasyonlarda, aralarinda memurlarin da oldugu örgüt ele basi 71 süpheli, ’suç islemek amaciyla örgüt kurmak’, ’örgüt faaliyeti çerçevesinde kamu kurum ve kuruluslari zararina nitelikli dolandiricilik’, ’resmi belgede sahtecilik’ ve ’rüsvet’ suçlamasiyla gözaltina alindi.

’Joker’ adi verilen engelli bireyleri, baskalarinin yerine saglik kontrolüne sokmuslar

Süphelilerin, örgütlü olarak hasta olmayan kisiler adina ’joker’ adi verilen engelli bireylerin saglik kontrolüne soktugu tespit edilerek, bu sekilde alinan raporlarla engellilerin yararlanacagi haklardan faydalanmasini sagladiklari belirtildi. Örgütün, ayrica bu is karsiliginda alinan rapor için 10-15 bin lira para talep ettigi bilgisine ulasildi.

Aralarinda örgüt liderinin de bulundugu 4 kisi tutuklandi

Aydin Il Emniyet Müdürlügündeki islemleri tamamlanan ve aralarinda devlet memurlarinin da bulundugu 15 süpheli adliyeye sevk edildi. Adliyede hakim karsisina çikartilan süphelilerden örgüt lideri A.B. dahil olmak üzere biri kadin 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan diger 56 kisinin de polis sorgusunun ardindan serbest birakildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA