Diyarbakir'da Evlat Nöbetine 2 Aile Daha Katildi

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplarinca daga kaçirildigini ileri süren ailelerin evlat nöbeti kararlilikla devam ederken 2 ailenin eyleme dahil olmasiyla sayi 353’e yükseldi.

Diyarbakir'da Evlat Nöbetine 2 Aile Daha Katildi
Farkli kentlerden 3 Eylül 2019 yilinda Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti bin 235’inci gününde devam ediyor. HDP il binasi önünde aileler evlat nöbetini sürdürürken nöbetteki aile sayisi artiyor.

Adana’dan Diyarbakir’a gelerek oturma eylemine dahil olan Ali Tulgay’in agabeyi Mehmet Tulgay, kardesinin 1993 yilinda 15 yasindayken Mardin’den daga kaçirildigini iddia etti.

Kardesine teslim ol çagrisinda bulunan Tulgay, “Diyarbakir’in Bismil ilçesinden geliyorum. Benim kardesim dagdadir. Basin araciligiyla kendisine seslenmek istiyorum. Kardesim neredeysen en yakin güvenlik güçlerimize teslim ol. Sana hiçbir ceza verilmeyecek. Geldigin gibi annenin yanina gideceksin. Eger bugüne kadar hep birlikte mücadele etmis olsaydik bugün (HDP) binasi burada kurulmus olmayacakti. Buradan çocuklari dagda olan bütün ailelere sesleniyorum. Hiç kimse bizi yildiramaz ve korkutamaz. Bugün çocuklarimizin sehir içerisinde HDP tarafindan nasil yönlendirildigini biliyoruz. Içisleri Bakanligina sesleniyorum. HDP’nin mahalle komisyonunun üzerinde durulmasini istiyorum. Yeter artik. Burasi bir parti binasi degildir. Burasi (HDP il binasi) bir terörün imalathanesidir. Çocuklarimizin beyninin yikatildigi yerdir. Sizden korkumuz olmadi, olmayacak, olmaz da. Hodri meydan diyorum size. Yeter artik çocuklarimizin kanindan menfaat temin eden insanlarisiniz. Size insan demek de yanlis bir seydir ama lafin icabi söylüyorum. Kardesim devletimizin askerine siktigin her bir kursunu benim yüregime degiyor. Gel teslim ol. Biran önce dön artik” dedi.

Oturma eylemine katilan Mihriman Dogru’nun annesi Semsihan Dogru gazetecilere açiklama yapmazken, evladinin 2015 yilinda 15 yasindayken kandirilarak daga kaçirildigi bilgisi alindi.
Kaynak: İHA