Baskan Oguz'dan Kahramankazanli Sanayicilere Tam Destek

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, sanayicilerle bir araya geldi, sektöre dair atilacak yeni adimlar görüsüldü.

Baskan Oguz'dan Kahramankazanli Sanayicilere Tam Destek
Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, ASO ve KASIAD’in, sanayinin merkezi olan Kahramankazan’da sanayicileri dinlemek ve atilacak yeni adimlari görüsmek üzere organize ettigi ve ABB Baskani Mansur Yavas’in da istirak ettigi toplantiya katildi.

Toplantida, Türkiye Yüzyili vizyonu içerisinde Kahramankazan’in önemli projelerin merkez üssü olmasi sebebiyle yasadigi hizli gelisim ve gelisimle birlikte dogmasi muhtemel sorunlar konusuldu. Kahramankazan, milli ve yerli projelerin merkezi olmasi, ilçede Tusas, HAB gibi büyük sanayi kuruluslarinin yer almasindan dolayi stratejik bir öneme de sahip.

“20-25 yillik süreç içerisinde hizli gelisen sanayilesen bir bölgeyiz”

“Kahramakanzan’a biçilen gömlek artik dar geliyor” diyerek üretilecek çözümlerde paydas olmak istediklerini vurgulayan Belediye Baskani Oguz, “TUSAS’in vizyonu, Ankara Lojistik Üssü’nün Kahramankazan’a gelmesi, çalistigi yan firmalarin ilçemize gelmesi ve HAB’in (Uzay ve Havacilik Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi) burada kurulmasi, gelisimi hizlandirdi. Sayin Cumhurbaskanimizin Türkiye Yüzyili vizyonu için Ankara’yi sanayinin merkezi ilan etmesi, Tank Palet Fabrikamizi Kahramankazan’da konuslandirmasi ve Kahramankazanimizin yerli ve milli projelerin üssü olmasi ilçemizi önemli bir merkez haline getirdi” açiklamalarinda bulundu.

"Çözümlerin paydasi olmak istiyoruz"

Üretilecek çözümlerin paydasi olmak istediklerini ve bu süreçte hem Kahramankazan için hem de sanayiciler için ellerinden gelen tüm gayreti sarf edeceklerini söyleyen Baskan Oguz, herkesin yüzünü güldürecek formüllerin üretilmesinin önemine degindi. Kahramankazan büyüdükçe sorunlarin da büyüdügünü dile getiren Oguz, “Türkiye’nin en hizli gelisen ilçesiyiz. Bu gelisim büyüdükçe beraberinde sorunlar da dogal olarak geliyor. Biz bu konuda bir proje hazirladik ve Sayin Cumhurbaskanimizin bölgedeki sanayiye tam destek vermesi nedeniyle tesekkürlerimi bizzat kendisine ilettim. Çözümlerin paydasi olmak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA