Azerbaycan Halkindan Babacan'a Tepki Açiklamasi 'Bayraktar IHA'larinin Karabag Savasi'nda Bize Büyük Yardimlari Oldu'

Deva Partisi Genel Baskani Ali Babacan’in katildigi bir televizyon programinda Baykar’in ürettigi milli IHA ve SIHA’lari hedef almasina Azerbaycan’dan tepki geldi. Azerbaycan halki, Babacan’in açiklamalarini dogru bulmadiklarini ve kendisinin siyasi maksatlar güttügünü söyledi.

Savunma sanayisinin ülkeleri ileri tasiyan temel taslarindan biri oldugunu belirten Nufil Hüseyinov, "Bayraktar ve diger savunma sanayi ürünlerinin gelismesi, Türkiye’nin gelismesine ve gelecekteki güvenligine büyük katki sagliyor. Bu projeyle Türkiye öncü ülkeler arasina girdi. Bayraktar IHA’larinin Karabag Savasi’nda bize büyük yardimlari oldu. Komsu devletlerin, özellikle Türk devletlerinin savunma sanayisinin gelismesi diger devletlere de ciddi katki sagliyor. Bu da insanlarin refahina katki sagliyor ve terörist gruplarin yayginlasmasini engelliyor. Savunma sanayiinin gelismesine muhalefetin karsi çikmasini dogru bulmuyorum" dedi.



"Tutum tamamen yanlis"

Bayraktar IHA’larina karsi söylenen olumsuz açiklamalarin muhalif kesimlerin düsünceleri oldugunu söyleyen Deyanet Selimhanli, "Azerbaycan’da bu insansiz hava araçlarina karsi olan tutum çok olumlu. Türkiye ile kardes halkiz. Bu projelere karsi olan tutum tamamen yanlistir. Bu sadece Sayin Erdogan’a karsit olanlarin düsüncesi" ifadelerini kullandi.

"Bayraktar’a karsi söylenen bu iddialar siyasi maksatlar güdüyor"

Bayraktar SIHA’larinin Karabag ve Ukrayna’daki savaslarda rolünün büyük oldugunu ifade eden Seymur Alisgenderov, "Bu savaslarda çok büyük role sahip oldu. Bayraktar’a karsi böyle iddialarin öne sürülmesi bizi çok hayal kirikligina ugratti. Bayraktar’a karsi söylenen bu iddialar siyasi maksatlar güdüyor. Ancak bu böyle olmamaliydi. Bayraktar dünya çapinda çok taniniyor. Bunu dünyadaki ülkelerin Bayraktar’a olan ilgisinden görebiliriz" diye konustu.



"Siyasi maksatlarla kullanilmasi kabul edilemez"

Bayraktar TB2, Kizilelma ve gelecekte ortaya çikacak olan teknolojik silahlarin Türkiye ve Azerbaycan’in savunma sanayisinin bel kemikleri olduklarini belirten Hayal Aliyev, "Bu projeler, her iki devlerin savunma sanayisini güçlendiriyor. Bu projeleri sadece bizi sevmeyenler karalayabilir. Bunun siyasi maksatlarla kullanilmasi kabul edilemez" seklinde konustu.



Babacan, Bayraktar’i hedef aldi

Deva Partisi Genel Baskani Ali Babacan, katildigi bir televizyon programinda, Baykar’in ürettigi milli IHA ve SIHA’lari bir kez daha hedef almisti. Hükümetin elindeki en önemli propaganda projelerinden biri oldugunu söyleyen Babacan, "Bu proje de öyle hale getirildi ki yani bu çok kutsal, dokunulmaz bak. Dokunani mahvederiz falan filan. Kusura bakmayin ya, biz dokunacagiz" ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA