Ahlat'taki Kus Cenneti Dondu

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan Vali Ugur Boran Kus Cenneti siddetli soguk nedeniyle dondu.

Ahlat'taki Kus Cenneti Dondu
Bir haftadir dondurucu soguklarin etkisini gösterdigi Ahlat’taki gölet ve bazi küçük selaleler dondu. Beklenen kar yagisinin olmamasina ragmen Ahlat’i etkisi altina alan soguk havalar nedeniyle ilçenin Yamlar mevkiinde bulunan ve onlarca kus türüne ev sahipligi yapan Vali Ugur Boran Kus Cenneti’nin yüzeyinin yüzde 80’i buzla kaplandi. Yüzeyi kaplanan kus cennetinin dogal güzelligi havadan görüntülendi.

Onlarca kus türünün ugrak yeri olan kus cennetinin donmasi, çok sayida kusun sicak bölgelere göç etmesine sebep olurken, gölün donmayan akarsu yataginda bulunan bazi kisimlarinda ise az sayida kus türü yasamini sürdürüyor. Donan kus cenneti dogal bir güzellik sunarken bazi vatandaslarda bu güzellikleri izleyerek ve fotograf çekerek arsivlerine katiyor.

Ilçedeki vatandaslardan Ahmet Yamli, yillardir bu bölgede yasadigini belirterek, “Normalde kar yagdiktan sonra kus cenneti buz tutardi. Yalniz yaklasik 10-15 gündür asiri soguklardan dolayi bu yil kar yagmamasina ragmen buz tuttu. Bizde gelip burada görüntüleri çekmek istedik. Gerek kuslari, gerek buzun görüntülerini fotograflamak için buraya geldik” dedi.

Kaynak: İHA