Kocasinan Müftülügü 331 Engelliyi Sevindirdi

Kocasinan Ilçe Müftülügü, Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) Kocasinan Subesi ve TDV Kocasinan Kadin Kollari’nin isbirliginde baslatilan tekerlekli sandalye kampanyasinda 331 engelli vatandasa sandalyeleri teslim edildi.

Kocasinan Müftülügü 331 Engelliyi Sevindirdi
Düzenlenen program; Haci Kiliç Camii Imam Hatibi Yasin Yüksel tarafindan yapilan Kur’an-i Kerim Tilaveti ile basladi.

Programin açilis konusmasini yapan Kocasinan Ilçe Müftüsü Halil Uzun; “Tekerlekli sandalye kampanyasi çerçevesinde, engelli olan kardeslerimize ve ailelerine bir nebze de olsa faydamiz olmasi için elimizden geleni yaptik. Bu dünya, imtihan dünyasidir. Önemli olan Allah ile kulun arasinda engelin olmamasi. Önemli olan namaz engelinin olmamasi. Iman ve inanç engelinin olmamasi. Kocasinan Ilçe Müftülügü ve Türkiye Diyanet Vakfi Kocasinan Subesi olarak bu projeyi baslattigimiz andan bu zamana kadar arka planda gözükmeyen birçok arkadasimizin emegi vardir. Hayir sahibi olan ve emegi geçen herkese yürekten tesekkür ediyorum" dedi.

Kayseri Il Müftüsü Yusuf Akkus ise açiklamasinda hayir sahiplerine tesekkür ederek; “Bugün burada çok önemli bir program icra ediliyor. Hepimiz engelli adayiyiz. Yarin ne olacagi belli degil. Bu manada böylesine güzel bir hizmete imza attigi için Kocasinan Ilçe Müftümüzü ve ekibini tebrik ediyorum. Hayir sahiplerine de çok tesekkür ediyorum. Allah Teala hiçbir kulundan vazgeçmez. Bizler imtihan oluyoruz. Allah katinda herkes degerlidir. Simdi burada dagitilan tekerlekli sandalyeler engelli kardeslerimizin ve onlarin ailelerinin hayatlarini biraz daha kolaylastiracak. Emegi geçenlerden tekrar Allah Teala razi olsun. Canla basla çalisan herkese çok tesekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandi. Kayseri Vali Yardimcisi Semseddin Erkaya da konusmasinda su ifadelere yer verdi;

"Hayirseverlerin katkilariyla burada güzel bir hizmet baslatildi. Biz biliriz ki hayra sebep olan o hayri yapan gibidir. Bu hayra da ortak olan herkese çok tesekkür ediyoruz. Türkiye Diyanet Vakfimiz zaten tüm Dünya’da hayirda yarisiyor. Engel konusunda ise önemli olan engelin kalpte olmamasidir. Bu güzel hizmete vesile ve vasita olan emegi geçen herkesi tebrik ediyorum, takdir ediyorum ve tesekkür ediyorum. Bu hizmetin devaminin da gelmesini arzu ediyorum."

Konusmalarin ardindan isimleri tespit edilen ve tekerlekli sandalye ihtiyaci olan engelli vatandaslara ve yakinlarina protokol tarafindan tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Sandalyeleri alan vatandaslar; programdan dolayi Kocasinan Ilçe Müftülügüne ve hayirseverlere tesekkür etti. Gerçeklestirilen programa Vali Yardimcisi Semseddin Erkaya, Il Müftüsü Yusuf Akkus, Kocasinan Ilçe Müftüsü Halil Uzun, hayirseverler, din görevlileri, engelliler ve aileleri katildi.

Kaynak: İHA