Dolandiricilar 3 Milyon Haksiz Kazanç Sagladi

Istanbul merkezli Diyarbakir’da es zamanli düzenlenen “Turnusol Operasyonu” ile 38 ayri olayda 3 milyon vurgun yapan “Üçkagitçilar Çetesi”den 12 süpheli yakalandi.

Dolandiricilar 3 Milyon Haksiz Kazanç Sagladi
Alinan bilgilere göre, “Üçkagitçilar Çetesi”ne yönelik kolluk kuvvetleri tarafindan çalisma baslatildi. Istanbul merkezli es zamanli operasyonla Diyarbakir Asayis Sube Müdürlügü ekipleriyle 3 aylik teknik takip sonucu 12 çete üyesi “Turnusol Operasyonu” ile yakalandi. Süpheliler, uçakla Diyarbakir’a getirildi.

Süphelilerin, önce kagit fabrikasi kurdugu, bir süre kagit ve karton üretimi yaptigi, çok fazla siparis alip, siparis ücretlerini aldiktan sonra ortadan kayboldugu belirlendi. Üretim videolari, tanitim görselleri ile müsterilere güven veren süphelileri 38 ayri olayda 3 milyon TL haksiz kazanç sagladigi tespit edildi. Süpheliler, haksiz kazanci farkli kisilere ait hesaplara yatirip ve baska hesaplara havale ederek izlerini kaybettirdigi belirtildi.

ATM kamerasina yakalandilar

Parayi farkli kisiler, farkli ATM’lerden farkli hesaplardan çekerken görüntülendi. Aramalarda cep telefonlari, bilgisayar hard diskler, sim kartlar ve ruhsatsiz silahlar ele geçirildi.

Sahislar, dört günlük gözalti sonrasi Diyarbakir Cumhuriyet Bassavciligina sevk edilecek olup, "Huzur Alan" projesiyle "Önce Huzur" sloganiyla yapilan takipli, planli, projeli operasyonlarin kararlilikla devam edecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA