Sögüt Belediyesinden Çalisanlarina Yüzde 100 Zam

Sögüt Belediye Baskani Ismet Sever, Türkiye’de çalisanlarina yüzde 100 zam veren ilk belediye olduklarini söyleyerek, "Ben bugüne kadar ne söz verdiysem yaptim sizlere de verdigim sözleri tutuyorum ve çalisma arkadaslarimizi imkanlarimiz dogrultusunda en iyisini vermek için elimizden geleni yapiyoruz" dedi.

Sögüt Belediyesinden Çalisanlarina Yüzde 100 Zam
Baskan Sever, yaptigi yazili açiklamada, belediye olarak zam çalismalarinin sonuçlandigi söyledi.

Sendika temsilcileriyle bir araya geldiklerini anlatan Sever sözlerine söyle devam etti:

"Hesabimizi, kitabimizi yaptik, zaten aylardir ne yapabiliriz seklinde çalismalarimizi devam ettiriyorduk. Benim nazarimda kadrolu isçi veya sirket isçisi diye bir ayrim yok. Hepiniz benim gözümde esitsiniz, hepiniz emekçisiniz. Kadrolu olan da ayni isi yapiyor, sirket isçisi de ayni isi yapiyor. Bu açidan baktigimda hepiniz benim için birsiniz. Bu konuda hiçbir tereddüdünüz olmasin. Geldigim günden beri aynisini söylüyorum. Benim için ayriniz gayriniz yok, tüm yaptigim zamlarda hepinizi esit tutacagim diye söylemistim. Yine ayni karar dogrultusunda hareket ediyorum. Ülkemiz ekonomik sikintidan geçiyor malum. Insallah bunlari da atlatacagiz bu ekonomik krizde sizi ezdirmemek için ve daha rahat yasayabilmeniz için elimizden geleni yaptik ve maaslariniza yüzde 100 zam yaptim arkadaslar. Geçen yil ki aldiginiz maaslarin bordolari burada. Yeni maas bordrolarinin çalismasini da yaptik. Aldiginiz maaslar arasinda çocuk sayisi ve es durumuna göre ufak tefek farkliliklar olabilir. Ben bugüne kadar ne söz verdiysem yaptim sizlere de verdigim sözleri tutuyorum ve çalisma arkadaslarimizi imkanlarimiz dogrultusunda en iyisini vermek için elimizden geleni yapiyoruz."

"Türkiye’ de yüzde 100 zam veren ilk belediye biz olmusuzdur"

Sever açiklamasinin devaminda, "Sirket personeline gelince geçen yil bunu ben esitlemistim. Aile yardimi alan kadrolu isçilerimiz var biliyorsunuz. Sirket personelimiz aile yardimi alamiyordu. Biz sendikalara dedik ki bu zammi verecegiz, aile yardimini herkes alacak. Yani evli ya da bekar da olsa alacak sekilde çalismamizi yaptik, herkese verdik. Malumunuz yemek parasi sözü vermistim 55 lira yapacagim diye. Ben yine sözümde durdum. Hakem heyetinden karar geldi, sendika temsilcileriniz size anlatmistir 21 lira önermis. Sendikamiz bunu uygulamamiz lazim dedi.

Hayir dedim ben sözümde duracagim ve 55 lira olarak yemek ücretlerinizi Ocak 1’den itibaren geçerli olmak üzere onu da verdim arkadaslar. Ayrica bu birinci 6 ay için biliyorsunuz için biliyorsunuz. Simdi hakem heyetinin verdigi bir karar var. Ikinci 6 ay Temmuzda yüzde 19, 2024 Ocak ayinda 3’üncü dönem olmus oluyor yüzde 18 ve dördüncü dönem yüzde 17 olmak üzere de hakem heyetinin verdigi zamlari da uygulayacagiz. Bu zamlar sadece 1 yillik zam degil arkadaslar. Bu zam 6 aylik zamminiz. Yüzde 19 da Temmuz ayinda uygulanacak. Bu da hayirli olsun arkadaslar. Gönül ister ki daha fazla vermek ama Türkiye’ de yüzde 100 zam veren ilk belediye biz olmusuzdur diye düsünüyorum. Bundan dolayi da insallah agiz tadiyla çoluk çocugunuzla yemek nasip olsun. Hepinize çalismalarinizdan dolayi tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA