Yolculara Emniyet Kemerinin Önemi Anlatildi

Aydin Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde denetim gerçeklestiren trafik ekipleri, otobüslerde emniyet kemeri denetimi gerçeklestirirken, yolcular da emniyet kemerinin önemini konusunda bilgilendirildi.

Yolculara Emniyet Kemerinin Önemi Anlatildi


Aydin Trafik Denetleme Sube Müdürlügü’ne bagli Egitim Büro personelleri, trafik bilincinin olusturulmasi adina gerçeklestirdigi bilgilendirme ve denetleme faaliyetlerine araliksiz devam ediyor. Özellikle yaya ve trafik yogunlugunun oldugu bölgelerde yapilan denetimlerde sürücüler, yaya önceligi basta olmak üzere trafik kurallari konusunda bilgilendiriliyor. Bu çerçevede Egitim Büro personeli olarak görev yapan trafik ekipleri Aydin Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde de denetim gerçeklestirdi. Emniyet kemeri kullanimi basta olmak üzere trafik kurallarina yönelik yapilan denetimlerde ekipler, sürücü ve yolculari önce denetledi daha sonra bilgilendirdi. Yaklasik 1,5 saatlik denetim ve bilgilendirme çalismalarinda yolcu tasimaciligi yapan otobüs soförleri can ve mal kaybina sebebiyet vermemek için daha dikkatli olmalari gerektigi hatirlatildi.

Ayrica denetimlerde otobüs soförlere kural ihlali yapmamalari gerektigi anlatilarak seyir halindeyken cep telefonu kullanilmamasi, hiz limitlerine uyulmasi ve araç kullanim sürelerine uyulmasi konularinda uyarilar yapildi.

Otobüslerde bulunan yolculara ise emniyet kemeri kullaniminin önemi anlatilarak kabin memurlarinin bu konuyla ilgili duyarli bulunmasi hatirlatildi.
Kaynak: İHA