Usak'ta 120 Kisinin Gözaltina Alindigi 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nu Bakan Soylu Yönetti

Usak’ta 33.sü gerçeklestirilen Kökünü Kurutma Operasyonu’nda 127 hedefe yönelik düzenlenen es zamanli operasyonlarda 120 kisi gözaltina alindi. Basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Içisleri Bakani Süleyman Soylu “Nasil terörün kökünü kurutmak için ortaya mücadele koyuyorsak ayni sekilde uyusturucu ile de mücadelemizde galip gelen biz olacagiz” dedi.

Usak'ta 120 Kisinin Gözaltina Alindigi 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nu Bakan Soylu Yönetti
Ülke genelinde 33.sü düzenlenen kökünü kurutma operasyonlari bu kez Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun katilimlariyla Usak’ta gerçeklesti. Kentin çesitli yerlerinde 127 farkli adrese yapilan operasyonlarda 120 süpheli sahis ekiplerce gözaltina alinirken yüklü miktarda uyusturucu da ele geçirildi. Operasyon sonrasinda basin mensuplarina Il Emniyet Müdürlügü binasinda açiklamalarda bulunan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, yapilan operasyonlarla birlikte terörle yapilan mücadele gibi uyusturucu ile yapilan mücadelede de galip gelinecegini söyledi.

609 polis ve jandarmanin operasyonlara katildigini da söyleyen Bakan Soylu, “Bugün sabah erken saatlerde Usak vilayetimizdeyiz. Sabah saat 06.00’da 609 polis ve jandarmadan mütesekkil arkadaslarimiz yine bir kökünü kurutma operasyonu vesilesiyle yollara çikmis oldular. Gerek jandarma genel komutanligi, gerek emniyet, Usak polisimiz, il emniyet ve il jandarma komutanligimiz, narkotik baskanligimiz ve Usak Cumhuriyet Bassavciligin koordinasyonluguyla bu sabah 127 hedefe yönelik 33.’sünü gerçeklestirdigimiz operasyonu baslattik. Su saat itibariyle 120 süpheli gözaltina alindi. Uyusturucu saticilari, imal edip satanlar; aziz milletimize sunu söylemek istiyorum tüm güvenlik güçleri olarak büyük mücadele ile uyusturucunun kökünü kazitmaya kararliyiz. Bir taraftan arzla mücadele ediyoruz, bir taraftan da devletimizin tüm kurumlariyla tedaviyle de mücadele ediyoruz. Inaniyoruz ki biz Allah’in izniyle galip gelecegiz. Avrupa ve Amerika bu konuda pes etmisken, uyusturucuyu çesitli miktarda serbest birakmisken, sadece büyük uyusturucu operasyonlariyla buna yönelik anlayis sergilerken, biz hem büyük operasyonu yapip hem de kanallari çökertmeye çalisiyoruz. Bu vesileyle milletimiz bize inansin. Terörün kökünü kurutmak için büyük bir mücadele ortaya koyup bunu halen devam ettiriyorsak, ayni sekilde de uyusturucu da galip gelen biz olacagiz. Gençlerimizi, ailelerimizi, çocuklari uyusturucuya teslim etmeyecegiz. Bu operasyon ülkenin her yerinde devam edecek. Buradan Usakli hemserilerimize de bize güvenmelerini, güvenlik güçlerimizin de büyük bir mücadele ortaya koydugunu bilmelerini isterim” ifadelerini kullandi. Bakan Soylu’ya yapilan operasyonlarda Vali Turan Ergün, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Jandarma Genel Komutani Arif Çetin, Narkotik Daire Baskani Ibrahim Seydiogullari, Il Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve Il Jandarma Komutani Fahri Semiz eslik etti.
Kaynak: İHA