AK Partili Canbey'den Ayvalik'a Müjdeli Haberler

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde bir dizi temaslarda bulunan AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey, ilçe halkina müjdeli haberler verdi.

AK Partili Canbey'den Ayvalik'a Müjdeli Haberler
AK Parti Ayvalik Ilçe Baskanlik binasinda partisinin Ilçe Baskani Ali Gür ve partilileriyle bulusan Mustafa Canbey, yaklasan genel seçimlerinden AK Parti’nin açik ara farkla galip geleceginden en ufak bir süphesinin bulunmadiginin mesajlarini verdi.

Partilileriyle yaptigi fikir alisverisinin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey, ilçe halkinin merak bekledigi toplu konutlar, dogalgaz, hastaneye atanacak doktorlar ve içme suyu konularini da masaya yatirdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in öncülügünde Türkiye genelinde baslatilan “Ilk Evim” projesi dahilinde Ayvalik’ta da 300 konutun Toplu Konut Idaresi tarafindan insa edilecegini kaydeden Canbey, çok yakinda Ayvalik’ta da Toplu Konut Idaresi’ne basvuranlar arasinda yapilacak kura ile belirlenecekler için insaatlarin baslayacagini ve bu yöndeki programda herhangi aksakligin bulunmadigini vurguladi.

Ayvalik’in dogalgaz ile kavusturulmasi için çalismalarin basladigini hatirlatan Mustafa Canbey, “Tabiki her alanda oldugu gibi bazen bazi aksakliklarda karsimiza çikabiliyor. Biz de bu aksakliklarin üstesinden gelebilmek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Ama bu aksakliklara ragmen hedefimizden sapmadik ve daha önce açikladigimiz gibi en yakin süreçte dogalgaz rahatligini Ayvalikli vatandaslarimizla bulusturacagiz. Tabi bu konuda Ayvalik Belediyesi’nden de destek bekliyoruz” dedi.

Ayvalik’in en önemli sorunlarindan birinin de devlet hastanesinde görev yapan doktor eksikligi olduguna isaret eden AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey “Ayvalik Devlet Hastanemize yeni doktorlar atandi. Son iki ay içerisinde hastanemize 1 ortopedi, 1 radyoloji, 2 çocuk hastaliklari, 1 psikiyatri ve 1 kardiyoloji uzmani atanarak göreve basladi.

Yine önümüzdeki iki ay içerisinde de 1 cildiye uzmaninin da atanmasiyla ilgili çabalarimiz var. Bu uzmanimizda atandigi zaman Ayvalik’ta doktor sorunumuz kalmamis olacak. Bugün bakildiginda Balikesir merkezdeki hastanelere bile doktor atamalari yapilmamisken, Ayvalik’a doktorlarimiz gelmis durumda.” ifadelerini kullandi.

“Insallah Ayvalik susuz kalmaz”

Yaptigi basin toplantisinda, DSI tarafindan Ayvalik’in Altinova Mahallesi’ne yapilmasi planlanan Karakoç Baraji ile ilgilide degerlendirmelerde bulunan AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey, “Karakoç Baraji tamamlandiginda Ayvalik’in içme suyu sorunu ortadan kaldirilacakti. Fakat biz o dönemde bu sürecin ilerlemesini ve bakanligimiz tarafindan gerekli çalismalarin yapilmasini beklerken, hem Ayvalik Belediye Baskani hem de muhalefet milletvekilleri bir protesto eylemi baslattilar. Barajin yapilacagi alanda zeytin agaçlarinin tasinmasi planlanirken, buna bile karsi çiktilar. Ben o zamanlar, ‘Ayvalik’in içme suyu ihtiyaci var. Bu ihtiyaci mutlaka karsilamamiz lazim. Önümüzdeki dönemlerde Ayvalik susuzluk sorunuyla karsilasirsa, bunun sorumlusu da bugün buna karsi çikanlar olacaktir’ demistim. Bugün içinde bulundugumuz kuraklik sorunuyla ilgili Ayvalik Ziraat Odasi’nda çiftçilerimizle bulusacagiz. Bölgede sikintili bir durum var. Çünkü Madra Baraji’nda su kalmadi. Eger önümüzdeki dönemde bekledigimiz yagislar olmazsa, daha sor bir süreç bizleri bekliyor. Insallah böyle bir sey yasamayiz. Ayvalik insallah susuz kalmaz. Çiftçilerimiz tarla ve bahçelerini rahat bir sekilde sulayabilirler. Ama biz böylesi rahat bir sekilde Ayvalik’in içme suyu sorununu ortadan kaldirabilmek için çalisma yürütürken, bunun baltalanmasi ve bu hizmetin önüne geçilmesi de elbette vatandaslarimiz tarafindan not edilmistir diye düsünüyorum. Oysa biz Ayvalik’in önünü açmaya çalisiyoruz. Ayvalik’i daha iyi yerlere tasimaya çalisiyoruz. Bizim hizmet anlayisimiz da böyle. Sayin Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde insallah ülkemize, milletimize, Ayvalik’imiza ve Balikesir’imize de hizmet etmeye, önümüzdeki dönemde de devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA