Rusya, Gürcistan Sinirina Askerlik Subesi Açacak

Rusya Içisleri Bakanligi, seferberlik ilani sonrasi ülkeyi terk eden Ruslar nedeniyle yogunluk yasanan Lars Sinir Kapisinda askerlik subesi açilacagini belirterek, "Alinan önlemlere ragmen durum oldukça gergin" dedi.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in, Ukrayna’daki savas nedeniyle kismi seferberlik ilan etmesinin ardindan bu karara uymayan binlerce Rus, ülkeyi terk etmeye basladi.

Kazakistan, Gürcistan ve baltik ülkeleri üzerinden diger ülkelere geçis yapan Ruslar hakkinda su ana kadar henüz bir önlem alinmadi. Rusya ise, ülkeden ayrilanlar için diger ülkelerden iade talebinde bulunulmayacagini açikladi.



"Durum oldukça gergin"

Rusya’nin Gürcistan sinirindaki Lars Sinir Kapisinda günde 10 binden fazla kisinin geçisiyle olusan yogunluk nedeniyle güvenlik tedbirleri de artiriliyor. Rusya Içisleri Bakanligi’ndan yapilan açiklamada, teslim olmak istemeyenlerin tespiti için Lars Sinir Kapisina askerlik subesi açilacagi belirtilerek, "Alinan önlemlere ragmen durum oldukça gergin. Vatandaslarin yaya olarak siniri geçmelerine izin verildi.

Yol güvenligi ve asayis bakimindan bir dizi ek önlemler getirildi.

Ayrica sinir kapisina yakin bir zamanda askerlik kayit ve seferberlik ofisi açilacak" denildi.

"Su asamada bir tehdit görmüyoruz"

Rusya-Gürcistan sinirinda yasanan yogunlukla ilgili açiklama yapan ve kendilerinin de bu duruma iliskin önlemler aldigini söyleyen Gürcistan Savunma Bakani Juansher Burchuladze, "Sinir geçislerinde her zamanki gibi vatandaslarin hangi amaçlarla geldiklerine dair siki denetimlerimiz mevcut. Bugün daha siki ve kati önlemlerimiz var. Su asamada bir tehdit görmüyoruz" dedi.

Bakan ayrica, Rusya’dan ayrilanlar için önlem alinip alinmayacagi sorusuna, "Bu Ruslarin iç meselesi" yanitini verdi.
Kaynak: İHA