Maya, MSTO Baskanligina Adayligini Açikladi

Is adami Ufuk Maya, İçel Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu baskanligina adayligini açikladi. Maya, "Dinamik, yetkin ve liyakatli bir yönetim olusturmayi hedefliyoruz" dedi.

Maya, MSTO Baskanligina Adayligini Açikladi
Bir otelde düzenlenen toplantida konusan Maya, toplantinin İçel’e ve odaya hayirli olmasini temenni etti. 5 Kasim 2022’de İçel Ticaret ve Sanayi Odasi komite ve organ seçimlerinin yapilacagin hatirlatan Maya, "Bu seçimde komitemdeki üye meslektaslarimin bana görev vermeleri halinde, İçel Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan adayligimi siz degerli basin mensuplari ve sizin sahsinizda kamuoyu ile paylasmaktan onur duyarim. 2004 yilinda rahmetli Kadri Saman baskanimin tesvikiyle faaliyet gösterdigim lojistik sektörünü temsilen MTSO meclis üyeligine seçildim. 4 yil süren bu görevin ardindan, 2 dönem yönetim kurulu üyesi olarak odadaki çalismalarima devam ettim. Bugün hala sektörümü temsilen MTSO meclis üyeligi görevime devam etmekteyim. Bu zaman zarfinda canla basla çalisarak sahsima olan destegini esirgemeyen üyelerimize layik olmaya çalistim. Isimin yani sira sektöre hizmet eden bu sivil toplum örgütleri ile çalismak benim için her zaman çok önemli oldu. Bu görevler bana is dünyasi ile ilgili tüm gelismelerin içerisinde olmayi ve sorunlari daha iyi anlayip çözümün bir parçasi olmami sagladi. Bu görevler vesilesi ile Türkiye’de ve Avrupa’da birçok projenin içerisinde yer aldim. İçel ile ilgili sehre fayda saglayacak, sehrimizi güzellestirecek ve is dünyasina katki sunacak her konunun destekçisi, paydasi ve takipçisi oldum" diye konustu.

MTSO’nun hak ettigi yönetim anlayisina kavusmasi için ekip arkadaslariyla çalistigini kaydeden Maya, "Dinamik, yetkin ve liyakatli bir yönetim kurulu olusturmayi hedefliyoruz. Bu yolda özellikle genç ve kadin girisimcilerin önünü açarak sehir yönetiminde dinamizmi yakalamak istiyoruz. 18 yasinda girisimci olmus bir is adami olarak is insanlarimizin duygularini, düsüncelerini ve baslarini yastiga koyduklarinda neler hissettiklerini çok iyi biliyorum. Tüm bu anlattiklarimdan yola çikarak, is insanlarinin dertleriyle dertlenmek, sorunlarina çözüm üretmek, fikirlerini ve projelerini destekleyerek basariya ulasmalarini saglamak amaciyla bu göreve talip oldum" ifadelerini kullandi.

Projelerini siraladi

Konusmasinda projelerinden de bahseden Maya, söyle konustu; "İçel’e deger katacak, sürdürülebilir projelerin imar ve insasi için çalismak. 41 meslek komitemizde mesleki kurslar açarak, gerek lise mezunu, gerek üniversite mezunu is bulamamis gençlerimizi is dünyasina kazandirarak birçok sektörde yasanan nitelikli personel açigina çözüm bulmak. Sehrimizin istihdamini artiracak projeler üretmek ve yürütmek. Ticari girisimlerinde fark olusturacak isletmeleri desteklemek ve önünü açmak. Uzman kadrolardan olusan Is hukuku, sigorta hukuku ve is güvenligi alanlarinda danismanlik birimi kurmak. Uzman kadrolardan olusan finansal danismanlik birimi kurmak. Sikayet, talep ve önerilerin hizlica çözüme kavusturulacagi gelismis bir web portali ve destek hatti olusturmak. Çagin gerekliligi olan teknolojinin imkanlarini kullanacagimiz, teknoloji kampüslerini tesvik etmek ve desteklemek. E-ticaretin ve teknolojik yeniliklerin yaristigi, küresel rekabet ortaminda, üyelerimizin var olabilmeleri için dijital pazarlama ve teknoloji danismanlik birimi kurmak. Sosyal sorumluluk projelerinde fark olusturacak projeler üretmek ve yürütmek. Odamizin sahip oldugu atil halde duran gayrimenkulümüzün üzerine, üyelerimizin ve is insanlarimizin kullanacagi sosyal tesis ile birlikte Ticaret Üniversitesi kurmak. Sehrimizin avantajli ekonomik kaynaklarini daha verimli hale getirmek üzere siyasiler ve bürokratlarla sürekli görüsmeler yapmak. Bu projeleri hayata geçirecek dinamik ve liyakatli yönetimi olusturmak, baslica projelerimiz olacaktir."

MTSO’nun Türkiye’nin en eski odalarinda olup, İçel’in sembolü oldugunun altini çizen Maya, "İçel tarih boyunca, Türkiye ekonomisine damga vuracak is insanlari yetistirmis ve o is insanlari bu oda da gururla görev yapmistir. İçelli is insanlarimiz ve bu güzel sehrimiz, her seyin en güzeline, en iyisine layiktir. Daha müreffeh, daha mutlu bir İçel’e sahip olmak önceligimiz olacaktir. Is ve as kaygisini en aza indirgeyecek, is insanlarinin bürokratik yollarda önünü açacak, bürokrasi de takilmalarini önleyip ticarete yogunlasmalarini saglayacak bir İçel olusturmak mümkün ve biz bunun farkindayiz. Ben ve arkadaslarim buna haziriz. Liyakatli, çaliskan, vizyoner bir ekiple kolaylastir zorlastirma prensibi ile çiktigimiz bu yolda, İçel Ticaret ve Sanayi Odasi ailesinin bir ferdi olarak, bu degerli ve demokratik seçim sürecinde tüm aday arkadaslarima basarilar diler, degerli basin mensuplarina, bizleri yalniz birakmayan kiymetli misafirlerimize adaylik açiklamama gösterdigi ilgi ve alakalari için tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA