Aydin'da 1 Buçuk Milyon Ücretsiz Ders Kitabi Dagitildi

Yeni egitim ögretim dönemi ile birlikte Aydin’da, Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde 1 milyon 668 bin 579 adet ücretsiz ders kitabi ve 1 milyon 76 bin 163 adet yardimci kaynak kitap ögrencilere dagitildi.

Aydin'da 1 Buçuk Milyon Ücretsiz Ders Kitabi Dagitildi


Milli Egitim Bakanligi tarafindan egitimde firsat esitligi hedefiyle her sene 1. siniftan 12. sinifa kadar dagitilan ücretsiz ders kitaplari bu yil da ögrencilere ulastirildi. Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da, Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde dagitilan ücretsiz ders ve yardimci kaynak kitaplari, okullarin ilk gününde ögrencilerin siralarinda hazir hale getirilirken, bu süreçte il genelinde toplam 1 milyon 668 bin 579 adet ücretsiz ders kitabi ve 1 milyon 76 bin 163 adet yardimci kaynak kitabin dagitimi gerçeklestirildi.



2003 yilindan bu yana ücretsiz ders kitabi dagitiminin devam ettigini ifade eden Aydin Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus; “Bakanligimizin özverili çalismalariyla bu çerçevede 2022-2023 Egitim Ögretim Yili için ilimize gönderilen 1 milyon 668 bin 579 ücretsiz ders kitabi ve 1 milyon 76 bin 163 adet ücretsiz yardimci kaynak kitap, okullarimizin açildigi ilk gün tüm ögrencilerimizin masalarinda hazir vaziyette bulundurulmustur. Bakanligimiz 2003-2004 Egitim Ögretim Yili’ndan bu yana tüm ögrencilerimiz için ücretsiz ders kitabi dagitimini sürdürmektedir. Bu egitim-ögretim yilinda özellikle hem mevcut egitimi desteklemek hem de uzaktan egitimde olusan ögrenme kayiplarini telafi edebilmek için genis çerçeveli yardimci kaynak destek paketinin ögrencilerimizin yararina sunulmasi bizler ve ögrencilerimiz açisindan çok önemlidir. Bu anlamda basta Milli Egitim Bakanimiz Mahmut Özer ve ekibi olmak üzere ilimiz özelinde kitaplarin dagitiminda görevli personele, okul yönetimleri ve özveriyle çalisan tüm ögretmenlerime tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.



Konu ile ilgili Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü’nden yapilan açiklamada ise “Bakanligimiz tarafindan egitimde firsat esitligi baglaminda her sene ders kitaplari, 1. siniftan 12. sinifa kadar tüm çocuklarimiza ücretsiz olarak dagitilmaktadir. Bu sene Bakanligimizca ders kitaplarina ek olarak tüm ögrencilerimiz için ücretsiz yardimci kaynak kitaplar da tedarik edilerek Türkiye genelinde tüm ögrencilerimiz için dagitilmak üzere il milli egitim müdürlüklerine teslim edilmistir. Ögrencilerin mevcut derslerinde yardimci olabilecek etkinlikleri içeren, farkli bilgi ve becerileri kapsayan, mevcut kaynaklari zenginlestiren birçok ögretim materyali bu yil ögrencilerimizin yararlanabilecekleri sekilde hizmetine sunulmustur” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA