Konya Merkezli 4 Ilde FETÖ Operasyonu Açiklamasi 5 Gözalti

Konya merkezli 4 ilde FETÖ Silahli Terör Örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda yönetici konumunda olan 5 süpheli yakalanarak gözaltina alindi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügünce (TEM) FETÖ Silahli Terör Örgütü içerisinde yönetici konumunda olan, gizlilik çerçevesinde faaliyet göstererek kamu kurum ve kuruluslarina yerlesen ve örgüt adina yetistirdigi elemanlari bu kurumlara yerlestirerek devamliligi saglamak isteyen süpheli sahislara yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde tespit edilen 8 süpheliye yönelik Konya merkezli 4 ilde (Kahramanmaras, Ankara, Bursa, Kütahya) es zamanli operasyon düzenlendi.

Bölge temsilcisi, talebe temsilcisi gibi örgüt içerisinde yönetici konumunda oldugu tespit edilen 8 süpheliye düzenlenen operasyonda 5 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. 3 süphelinin ise yurt disinda firari oldugu tespit edildi. Konya TEM Sube Müdürlügündeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 5 süpheli etkin pismanliktan yararlanarak çikarildigi mahkemece adli kontrol ve yurtdisi yasagi sarti ile serbest birakildi. Süpheli sahislarin vermis olduklari bilgiler neticesinde kendilerini bugüne kadar gizlemeyi basaran birçok sahis tespit edildigi ögrenildi.

Tespit edilen sahislarla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA