Kraliçe Elizabeth Için Yapilan Saygi Durusu Sirasinda Çanlari Çalmayan Big Ben'e Sorusturma

Hayatini kaybeden Kraliçe II. Elizabeth’in onuruna ülke genelinde 1 dakikalik saygi durusu yapildigi sirada tarihi saat kulesi Big Ben’in çanlarinin çalmamasi nedeniyle acil olarak sorusturma baslatildi.



Ingiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdari Kraliçe II. Elizabeth’in 8 Eylül’de 96 yasinda hayatini kaybetmesinin ardindan yerel saatle 20.00’de ülke genelinde 1 dakikalik saygi durusu yapilmis, saygi durusunun baslangicinda ve bitisinde dünyaca ünlü saat kulesi Big Ben’in çanlarinin çalmasi planlanmisti. Big Ben etrafinda toplanan binlerce kisi çan sesi beklerken, saat kulesinin çanlari çalmamisti.

Ingiltere Parlamentosu Sözcüsü yaptigi açiklamada, "Bunu acil olarak arastiriyoruz, ancak yarin devlet cenaze töreni sirasinda geçis törenini etkilemeyeceginden eminiz" dedi.



Yarin sabah saatlerinde Westminster Abbey Kilisesi’nde düzenlenecek olan cenaze töreni sonrasi Kraliçe II. Elizabeth’in naasi defnedilmek üzere Windsor Kalesi’ndeki St. George Sapeli’ne nakledilecek ve nakil sirasinda dakikada bir Big Ben’in çanlari çalacak.
Kaynak: İHA