Baskan Isik Açiklamasi 'Kütahya'nin Gelecegine Sahip Çikiyoruz'

Daha yasanabilir bir Kütahya ve saglikli bir çevre için Ikinci Tip Ambalaj Atigi Toplama Ayirma Tesisi açilisi yapildi. Açilista konusan Belediye Baskani Alim Isik, çok önemli bir tesisin Kütahya’ya kazandirildigini söyledi.

Baskan Isik Açiklamasi 'Kütahya'nin Gelecegine Sahip Çikiyoruz'
Ikinci Tip Ambalaj Atigi Toplama Ayirma Tesisi açilis programinda ilk sözü Özgür Geri Dönüsüm firma yetkilisi Yasar Sabir aldi. Sabir, dünya genelinde geri dönüsümün önemine degindigi konusmasinda Kütahya’ya bu tesisi kazandirma adina emegi geçen Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik’a tesekkür etti.

Sabir, dünyayi tehdit eden ve gün geçtikçe büyüyen küresel çevre problemleri ile basa çikmak adina Kütahya için üzerlerine düsen görevi layigiyla yerine getireceklerinin sözünü verdi.

Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Kütahya için hayirli bir hizmet adina bir arada oldugumuzu belirterek, katilim saglayan herkese tesekkür etti. Baskan Isik, “Çok önemli bir tesisi sehrimize kazandiriyoruz. Bu kutsal topraklarda canlarini feda ederek bize emanet edilen bu alanlarin korunarak gelecek nesillere aktarilmasi, hepimizin boynunun borcu. Bizde bu topraklari, yasadigimiz çevreyi gelecek nesillere en iyi sekilde aktarmak zorundayiz. Bu amaçla Ikinci Tip Ambalaj Atigi Toplama Ayirma Tesisinde, ambalaj atiklarinin kaynaginda ayri toplanmasi, tasinmasi ve geri dönüsüme kazandirilmasi isi 5 yil süreyle kira karsiligi yap islet devret modeliyle ihale edildi. Bu ihalede Kütahya’mizda bu isi yillarca yaparak ekmek kazanan degerli firmalarimiz bir araya gelerek isi almalari, bizi memnun etti. Kütahyali girisimcilerimiz kendine yakisani yaparak ihaleyi aldilar. Sehrimize yakisan bir tesis kazandik. Sözlesme geregi okullar, marketler, kamu kurum ve kuruluslari, saglik kurumlari, askeriye ve benzeri yerlerde olusan ambalaj atiklarinin kaynaginda ayri toplanmasi, ayristirilmasi için ikinci tip ambalaj atigi toplama ayirma tesisi ve toplanan atiklarin ikinci tip ambalaj atigi toplama ayirma tesisinde ayristirilarak geri dönüsüme kazandirilmasi saglanmaktadir. Dünya bu isle ugrasiyor. Bizde bundan geri kalmamaliydik. Tesisimiz 3 bin metrekare alana kuruldu. Yilda yaklasik 20 bin ton ambalaj atigi ayristirilarak geri dönüsüme kazandirilacak. Sehrimizin muhtelif yerlerine ambalaj atigi kumbara ve konteynerleri ile ikili toplama sistemi uygulanacak. Hedefimiz sifir atiktir. Daha saglikli bir çevre için öncelikle çevremizi kirletmemiz gerekiyor” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan kurban kesimi ile birlikte dualarla tesisin açilis kurdelesi kesildi.
Kaynak: İHA