Yeni Zelanda'da Valizden Çikan Ceset Olayinda Süpheli Kadin Gözaltina Alindi

Yeni Zelanda’da bir ailenin açik arttirmada satin aldigi bavullardan 5 ve 10 yaslarinda iki çocuga ait ceset çikmasinin ardindan, anneleri oldugundan süphelenilen kadin gözaltina alindi.

Yeni Zelanda’nin Auckland kentinde geçtigimiz ay terk edilmis bir depoda bulunan ürünleri satin alan aile bavullarda insan kalintilari bulmustu. Polis, aile tarafindan yapilan ihbarin ardindan cinayet sorusturmasinin yani sira bavuldan çikan insan kalintilarina iliskin de genis çapli bir inceleme baslatmis ve insan kalintilarinin 5 ve 10 yaslarinda iki çocuga ait oldugu açiklanmisti. Güney Kore Polisi, olayla ilgili devam eden sorusturma çerçevesinde, Yeni Zelanda polisinin süphelinin Güney Kore’de yasiyor olabilecegini bildirmesi ve suçlunun iadesi talebi üzerine, 42 yasindaki süpheli kadini gözaltina aldi.

Polis, kadinin Güney Kore’de dogdugunu ve daha sonra vatandaslik elde ettigi Yeni Zelanda’ya tasindigini bildirdi. Göçmenlik kayitlarina göre kadin, 2018’de Güney Kore’ye geri döndü. Polis, Yeni Zelanda’daki eski adresinin bavullarin yillarca tutuldugu depoya kayitli olmasi nedeniyle süphelinin iki kurbanin annesi oldugundan süpheleniyor.
Kaynak: İHA