Uzmanindan Okul Çagindaki Ögrenciler Için Uyari Açiklamasi 'Mutlaka Besin Dengesini Ayarlamamiz Gerek'

Diyetisyen Gizem Günes, okul çagindaki ögrencilerin beslenme aliskanliklarini bu dönemde kazandiklarini vurgulayarak, mutlaka besin dengesini ayarlamak gerektigini belirtti.

Uzmanindan Okul Çagindaki Ögrenciler Için Uyari Açiklamasi 'Mutlaka Besin Dengesini Ayarlamamiz Gerek'
Diyetisyen Gizem Günes, okul çagindaki ögrencilerin beslenme aliskanliklari konusunda uyarilarda bulundu. Diyetisyen Günes, çocuklarin beslenme aliskanliklarina çok dikkat edilmesi gerektigini söyleyerek, bu yaslarda edilen beslenme aliskanliklarinin ileri yaslarda saglik sorunlarini ciddi olarak önledigini ifade etti.

Günes, açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

“Okul çagi çocuklarin beslenme aliskanliklarin gelistigi, hizli arttigi bir dönem. Beslenmeye özellikle çok dikkat etmemiz gerekiyor. Neler yapmamiz gerekiyor, mutlaka besin dengesini ayarlamamiz gerekiyor. Protein, karbonhidrat, yag alimini gün içerisinde mutlaka ayarlamamiz gerekiyor. Bu yaslarda edinilen beslenme aliskanliklarinin ileri yaslarda çok ciddi saglik sorunlarini önledigi yapilan çalismalarda karsimiza çikiyor. Bu yaslarda beslenme aliskanligi kazanmak adina da günlük tüketim ihtiyacini karsilamak adina da beslenmemize çok dikkat etmemiz gerekiyor. Neler yapabiliriz biraz onlardan bahsedecegiz. Beslenme çantasinda hazirlayacagimiz ufak sandviçler için bugday ekmegi, kepek emegi, çavdar ekmegi ve çavdar unlu ekmekler, beyaz ekmek yerine çok güzel olur. Mutlaka karbonhidrat-yag dengesini ayarlamamiz gerekir. Onun yani sira meyve suyu yerine ayran tercih edebilirsiniz. Ara ögünlerde kuru meyveler, kuru yemisler, onun disinda meyveler verebiliriz. Burada herhangi bir saglik sorunu olmamasi çok önemli. Eger bir saglik sorunu varsa uzmandan yardim almaniz çok önemli. Onun disinda beslenmesini eve geldiginde mutlaka kontrol edelim. Bu dönemde yeterli enerjiyi almak çok önemli. Bunlara dikkat ederseniz hem çocugunuzun beslenme aliskanliklarina yardimcisi olursunuz hem de saglikli bir yasam sürmesine yardimci olursunuz."
Kaynak: İHA