Sivas'in 17 Ilçesindeki 50 Okulda 'Enerji Okuryazarligi' Egitimleri Basliyor

2022-2023 Egitim-Ögretim Yili’nda, Sivas’in 17 ilçesindeki toplam 50 okulda, enerji okuryazarligi egitimleri verilmesi için ilk adim atildi. Sivas Il Milli Egitim Müdürlügü ve CK Çamlibel Elektrik arasinda imzalanan protokole göre, ilkokul ve ortaokul ögrencilerine “elektrigin ne oldugu, nasil üretildigi, güvenli elektrik kullanimi, enerji verimliligi, evde ve okulda enerji tasarrufu” anlatilacak. Enerji kaynaklarinin verimli kullanimi ve tasarruf aliskanliklarinin olusturulmasi hedefi ile Çamlibel Elektrik tarafindan 2018 yilinda baslatilan Enerji Okuryazarligi Projesi, Sivas’ta yeni ögrencilerle bulusuyor. Sivas Il Milli Egitim Müdürlügü ile CK Çamlibel Elektrik arasinda imzalanan protokolle, 2022-2023 Egitim-Ögretim Yili’nda, Sivas merkez dâhil 17 ilçesindeki toplam 50 okulda, enerji okuryazarligi egitimleri verilmesi için ilk adim atildi.

Sivas'in 17 Ilçesindeki 50 Okulda 'Enerji Okuryazarligi' Egitimleri Basliyor
Sivas Il Milli Egitim Müdürlügü ve CK Çamlibel Elektrik arasinda imzalanan protokole göre, ilkokul 3. ve 4. sinif, ortaokul 5. ve 6. sinif ögrencilerine “elektrigin ne oldugu, nasil üretildigi, güvenli elektrik kullanimi, enerji verimliligi, evde ve okulda enerji tasarrufu” anlatilacak. Proje çerçevesinde egitimlerin verilecegi pilot okullarda egitim öncesi ve sonrasini çerçeveleyen 6 aylik dönemlerdeki elektrik faturalari takip edilerek, tüketimlerini en çok düsüren 3 okula özel ödül verilecek.

"Enerji kullanimi konusu da daha bilinçli bir nesil yetistirmeliyiz"

Imza töreninde yaptigi konusmada enerji kaynaklarinin sonsuz olmadigina isaret ederek enerjinin bilinçli kullaniminin önemine dikkat çeken Sivas Il Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan, egitimin her alanda daha yasanilabilir bir Dünya için en temel unsur olduguna vurgu yapti. Egitimli ve bilinçli bir toplumun gelecek nesillere daha güzel bir dünya birakabilecegini söyleyen Aslan; “Eger yarinimizi emanet edecegimiz çocuklarimizi bu bilinçle hazirlarsak, gelecekte yasanabilecek enerji sorunlarinin da bir nebze olsun önüne geçmis oluruz. O nedenle bu isbirligini çok önemsiyoruz. Bu protokol ile birlikte çocuklarimizi, elektrigin üretiminden tüketimine kadar olan tüm süreçler hakkinda bilgilendirecek ve enerji tasarrufu için daha bilinçli bir toplum olusturabilecegiz” dedi.



" Toplumun her kesiminde bir farklilik olusturmayi hedefliyoruz"

CK Çamlibel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül de son dönemde dünya genelinde yasanan enerji krizine isaret ederek, “Kit enerji kaynaklarini dogru kullanmanin önemi her geçen gün artiyor. CK Çamlibel Elektrik’in toplumun her kesiminde bu konuda bir farkindalik olusturmak amaci ile yürüttügü Enerji Okuryazarligi Projesi’ni çocuklarimiz ile bulusturmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Onlarin piril piril zihinlerinde bir isik yakmak, verimlilik ve tasarruf bilincini çocuklarimiza asilamak için uzmanlarimiz ayrintili bir program hazirladi. Bu proje ile sürdürülebilir bir gelecek için çocuklarimizla birlikte ailelerin egitimini de saglamayi amaçliyoruz. Aydinlik bir gelecek için hep birlikte çalismanin öneminin farkinda olarak, Sivas Il Milli Egitim Müdürlügü ile ortak yürütecegimiz projemizin hayirli olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA