Sehit Muhammet Ali Demir Körkün Mesire Alani Hizmete Açildi

Pozanti Belediyesi tarafindan Kamisli ile Yazicak Mahallesi arasina insa edilen mesire alani hizmete açildi.

Sehit Muhammet Ali Demir Körkün Mesire Alani Hizmete Açildi
5 bin metrekare alan üzerine kurulan mesire alaninin çalismalari belediye atölye ekipleri tarafindan gerçeklestirildi.

Körkün Çayi kenarina sifir olan mesire alanina belediye atölye ekibinin kendi imal ettigi üzeri kapali kameriyeler ve üzeri açik oturma gruplari konumlandirildi.

Yapilan mesire alanina 2007 yilinda Diyarbakir’in Lice ilçesinde Sehit olan Jandarma Üstegmen Muhammet Ali Demir’in adi verildi.

Mesire alaninin içerisinde mescit, lavabo, çesme ve mangal yakmak için çok sayida, barbekü alanlari bulunuyor. Bölgenin en büyük dinlenme ve mesire alanina çocuklar için çesitli oyun araç ve gerekçeleri de yerlestirildi.

Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay, mesire alaniyla ilgili yaptigi açiklamada, “Bogaz mahallelerimizi kapsayacak, Kamisli ve Yazicak mahalleleri arasinda bulunan 5 bin metrekarelik bölgeye muhtesem bir mesire alani insa ettik. Mesire alani insasinda tamamen belediye ekiplerimizin emekleri var. Körkün Çayi kenarinda bulunan mesire alanimizda akan suyun siriltisiyla büyükler mangal yapip keyif yaparken çocuklar ise yapmis oldugumuz oyun alanlarinda oynayarak vakit geçirecekler. Mesire alanimizin ismini ise 2007 yilinda sehit olan Üstegmen Muhammet Ali Demir’in ismini koyduk ki sehit evinin hemen yaninda bulunan bu mesire alanina vatandaslarimiz da sahip çiksin" dedi.

Kaynak: İHA