Salomon Cappadocia Ultra-Trail Bu Yil 8. Kez Düzenlenecek

Bu yil 8. kez düzenlenecek olan Salomon Cappadocia Ultra-Trail, Kapadokya’nin etkileyici atmosferinde binlerce kosucuyu agirlamaya hazirlaniyor.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail Bu Yil 8. Kez Düzenlenecek
Kapadokya’nin, hayalle gerçegin bulustugu essiz cografyasinda festival havasinda unutulmaz bir kosu deneyimi sunan Salomon Cappadocia Ultra-Trail yarisi, 15-16 Ekim tarihleri arasinda düzenlenecek. Olaganüstü dogal güzellikleri ve emsalsiz tarihi ile UNESCO Dünya Mirasi listesinde yer alan Kapadokya’yi bir uçtan öbür uca yüksek platolar ve vadilerden kosarak geçen uzun mesafe patika kosusu olan Salomon Cappadocia Ultra-Trail, bu yil 65 ülkeden yaklasik 3.000 sporcuya ev sahipligi yapacak. Katilimcilarin yüzde 55’i, yabanci kosuculardan olusacak.

Deneyimli ekibi ile turizm ve sportif organizasyonlarda dünya çapinda pek çok ilke imza atan Argeus Travel & Events tarafindan Türkiye’deki en genis katilimli patika kosusu olarak 2014 yilindan bu yana düzenlenen Salomon Cappadocia Ultra-Trail, bu yil da patika kosularinin dünya markasi Salomon’un isim sponsorlugunda gerçeklestirilecek. Canon, Corendon, Diana Travel, markalari bu yil da Salomon Cappadocia Ultra-Trail’e co-sponsor olarak destek olurken, akilli saat markasi Garmin, ilk kez co-sponsorlar arasinda yer alacak. Züber, PT Academy, Salcano, View Sonic, Dinler Grup ve Elai Cappadocia markalari da Salomon Cappadocia Ultra Trail’e sponsorluk destegi verecek. Etkinligin sosyal sorumluluk ortakligini geçtigimiz yil oldugu gibi Adim Adim üstlenecek. Gençlik ve Spor Bakanligi, Nevsehir Valiligi, Ürgüp Kaymakamligi, Ürgüp Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu ile Kültür Bakanligi-Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi güçlü destekleri ile Salomon Cappadocia Ultra-Trail’in yaninda yer alacak.

Organizasyon, 2022 yilinda da elit atletlere ev sahipligi yapacak

Dünyada ve Türkiye’de patika kosulari arasinda üst düzey yaris deneyimi ile fark olusturan Salomon Cappadocia Ultra-Trail, üç farkli parkuru ve yepyeni takim oyunlari ile Kapadokya’nin essiz dogasinda, tarihin içinde kosmanin heyecanini yasatacak. Bütün güzelligi ile Kapadokya’yi kosmak için yüksek platolar ve vadilerden geçen essiz bir Ultra-Trail yarisi olan 119 km’lik Salomon Cappadocia Ultra-Trail-CUT 119, bir kez daha organizasyonun ana yarisi olacak. Katilimcilar, dogal hisarlari, peribacalari ile dolu vadileri ve araziye hakim yüksek tepeleri ile Kapadokya’nin kalbini görme firsati sunan 63 km’lik Salomon Cappadocia Medium Trail-CMT 63 etabini kosacak.

Atletler ayrica, Ortahisar ve Göreme’den geçerek Göreme Milli Parki’nin en güzel vadilerini kesfetme imkani sunan 38 km’lik Salomon Cappadocia Short Trail-CST 38 ile Kapadokya’nin benzersiz manzaralari esliginde tutkularinin pesinden kosacak.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail, bu yil ilklere imza atacak

Geçtigimiz yil 38 ve 63 km’lik parkurlarda bayrak yarisi formatinda yapilan takim yarisi Cappadocia Team Games, bu yil üç parkur için de uygulanacak. Cappadocia Team Games CUT 119, 2 kisilik takim olarak; Cappadocia Team Games CMT 63, minimum 2’si kadin 6 kisilik takim olarak; Cappadocia Team Games CST 38 ise minimum 1’i kadin 3 kisilik takim olarak kosulacak. Salomon Cappadocia Ultra-Trail parkurlarinda kosan tüm saglik çalisanlarina yüzde 50 indirimli kayit imkani sunulurken, Adim Adim ile iyilik pesinde kosanlara Salomon Cappadocia Ultra-Trail kayitlarinda yüzde 10 indirim yapilacak.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail’den spor turizmine destek

Salomon Cappadocia Ultra-Trail kosucularinin neredeyse tamami Kapadokya bölgesi disindan geliyor ve bir hafta süresince çok yogun bir turizm hareketliligi sagliyor. Kapadokya’da konaklamadan yeme-içme sektörüne, balon sirketlerinden bölge esnafina heyecanla beklenen organizasyon, Ürgüp ve çevre bölgeler için yaklasik 25 milyon TL’lik ekonomik katki üretecek.

Kapadokya Çocuk Kosusu: Dünya sampiyonlari ile kosu deneyimi

Organizasyonu taçlarindan son gün etkinligi, ödül töreni öncesinde yapilacak. Kapadokya Çocuk Kosusu’nda, çocuklar dünya sampiyonlari ile kosu deneyimi yasatacak. 16 Ekim Pazar sabahi yapilacak Kapadokya Çocuk Kosusu’na, Kapadokya bölgesinde yer alan ilkögretim ögrencileri katilacak. Minik sporcular, kendileri için tasarlanmis özel tisörtlerle kosacak.
Kaynak: İHA