Mentese Belediyesine Saglikli Kentler Birliginden Jüri Özel Ödülü

Türkiye Saglikli Kentler Birligi tarafindan bu yil 13’ncüsü düzenlenen, 45 üye belediyenin 143 projeyle basvurdugu Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Yarismasi sonucunda Mentese Belediyesi ‘Kurumsal Karbon Ayak Izi Azaltim Projesi’ ile Jüri Özel ödülüne layik görüldü.

Mentese Belediyesine Saglikli Kentler Birliginden Jüri Özel Ödülü
Mentese Belediyesi tarafindan hazirlanan ve Güney Ege Kalkinma Ajansi tarafindan yüzde 100 hibe destegiyle uygulamaya baslanan proje ile belediye binalarinin karbon salimini azaltmak adina binalarda gerekli yalitim ve bakimlar yapilmis ve personele egitimler verilmisti.

Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, kazanilan Jüri Özel ödülü ile ilgili olarak “Çevreye duyarli, dogaya saygili ve nefes alinabilen bir Mentese için çalisiyoruz. Bu çerçevede hizmetlerimizden ve binalarimizdan kaynakli olusan karbon ayak izi oranini düsürmek için projemizi hayata geçirdik. Binalarimizda gerekli yalitimlari ve bakim islemlerini tamamladik. Tasarrufu ön planda tutarak hizmet ürettik ve konuyla ilgili çesitli egitimler vererek personelimizi bilgilendirdik. Bunun sonucunda projemiz, ‘Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Yarismasi’nda Jüri Özel Ödülünü kazandi. Projede emegi geçen ekip arkadaslarimizi kutluyor, gerekli hassasiyeti gösteren personelimize de tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA