Kesintisiz Trafik Projesi Için Temel Atma Töreni Düzenlendi

Karabük’te kesintisiz trafigin saglanmasi amaciyla yapilmaya baslanan Baliklarkayasi Batti Çikti Kavsagi için temel atma töreni düzenlendi.

Kesintisiz Trafik Projesi Için Temel Atma Töreni Düzenlendi


Karabük Belediyesi tarafindan baslatilan ve bittiginde vatandaslarin trafik çilesini sona erdirecek olan baslanan Baliklarkayasi Safranbolu-Kastamonu Batti Çikti Kavsagi projesinde çalismalar hizla devam ediyor. Yaklasik 100 milyon lira harcanacak olan proje çerçevesinde temel atma töreni düzenlendi.

Karabük-Safranbolu karayolu Baliklarkayasi mevkiinde düzenlenen törene Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi Günes, Karabük Belediye Baskani Rafet Vergili, KBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Yasar, Il Emniyet Müdürü Kadir Yirtar, Il Jandarma Komutani Kd. Alb. Garip Gümüs, ilçe belediye baskanlari, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.



Tören öncesi konusan Karabük Valisi Fuat Gürel, “Sehirlerimiz büyüyor. Araç sayisi 26 binden 70 binlere çikti. Bir taraftan insanlarimizin refah seviyesi yükselirken bir taraftan kullandigimiz imkanlar artiyor. Bu nedenle bu kadar araca sahip oluyoruz. Bunlar olunca sehirlerin altyapilarinin büyütülmesi gerekiyor” dedi.

Yatirimin çok güzel oldugunu belirten Gürel, Belediye Baskani Rafet Vergili’ye ve müteahhit firmaya hizli bir sekilde çalismalari sürdürdügü için tesekkür etti.

Karabük’te trafigi oldukça rahatlatacak bir alt geçidin temelini attiklarini kaydeden AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Günes, bu çalismalarin trafikte sikisikligi meydana getirdigini, bittiginde de vatandaslarin rahata kavusacagini söyledi.

Günes, Karabük için ellerinden gele gayreti el birligiyle göstereceklerini, yapilmasi gerekli olan projelerin yaninda olmaya devam edeceklerini aktardi.

“100 senelik kavsak problemini çözmüs olacagiz”

Karabük Belediye Baskani Rafet Vergili, dünyadaki ve Türkiye’deki ekonomik krizden dolayi çok yüksek oldugu halde bu projeleri daha önceden hazirladiklarini anlatarak sunlari söyledi: “Belediye bütçelerimizi zorlarken sag olsun devletimiz, Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum, milletvekillerimiz, valimizle beraber oldugumuz bir ortamda buraya uzun vadede 30 milyon lira kredi verdi. Sonradan 30 milyona bunu yapamayacagimizi söyledigimizde 70 milyon lira daha ek kredi verdi. Suanda buradaki alt geçidin maliyeti 100 milyon lira. Karabük’ün burada belki 100 senelik kavsak problemini çözmüs olacagiz.”

Vergili, projeleri çok kisa sürede tamamlayacaklarinin altini çizdi.

Konusmalarin ardindan yapilan dua ile batti çiktinin temeli atildi.
Kaynak: İHA