Kastamonu Yeni Kütüphanesine Kavustu

Kastamonu’da yapimi tamamlanan Mustafa Yildiz Kütüphanesi, düzenlenen törenle açildi.

Kastamonu Yeni Kütüphanesine Kavustu
Kastamonu Belediyesi tarafindan yapim çalismalari tamamlanan Kastamonu Belediyesi Mustafa Yildiz Kütüphanesi, kapilarini vatandaslara açti. Hayirseverlerin destekleriyle Saraçlar Mahallesi’nde yapilan kütüphane, düzenlenen törenle açildi. Açilis törenine Kastamonu Valisi Avni Çakir, Kastamonu Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaslar katildi.



“Insanlari bilgiyle de cahil kilmak mümkün”

Açilis töreninde konusan Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, “Insanlari bilgiyle de cahil kilmak mümkün. Isine yaramayan bilgiyle onlari doldurmussaniz eger, gerekli olan bilgilerin uzaginda kalir. Bunun için biz kütüphanemizi bu yönde düsünerek organize ettik. Seçtigimiz kitaplari buna göre seçtik hem ise yarayacak bilgiler olsun hem de gençlerimizin, arkadaslarimizin isine yarasin diye o tarz bilgilere ulasabilecek kaynaklar ile donattik. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun” dedi.



“Yarinlarimiza hediye edilebilecek en güzel eser”

Kütüphanelerin önemine dikkat çeken Vali Avni Çakir ise, “Sehirde böyle bir binaya ciddi anlamda ihtiyaç vardi. Sahsen iki çocuk babasi olarak Ankara’da yillarca çocuklarimi kütüphanelere tasidim, sabah erken saatlerden aksam geç saatlere kadar. O yüzden bu tür mekanlara ülke olarak çok ihtiyacimiz var. Ayni zamanda burada biz okul açiyoruz. Yarinlarimiza hediye edilebilecek en güzel eser. 7’den 70’e herkes için hos bir mekan olmus” diye konustu.

Konusmalarin ardindan dualarla açilis kurdelesi kesildi. Açilisin ardindan, davetliler kütüphaneyi gezdi. Bünyesinde 6 bin kitap oldugu ögrenilen kütüphanede dünya klasikleri, tarih, Türk edebiyati, Orta Asya, Atatürk kösesi, siyaset, dini eserler basta olmak üzere 25-30 kategoride kitap bulunuyor.
Kaynak: İHA