Kahvehane Cinayeti Davasinda Mütalaa Verildi

Eskisehir’de Ali Bahri Gürcan’in kendisine ait kahvehanede silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili 5 kisinin yargilandigi davada mütalaa veren iddia makami, cinayet sanigi Hüseyin Ö. hakkinda haksiz tahrik altinda kasten öldürme suçundan 12 yildan 18 yila kadar hapis cezasi talep etti.

Kahvehane Cinayeti Davasinda Mütalaa Verildi
Gökmeydan Mahallesi Canay Sokak üzerinde kahvehane isleten Ali Bahri Gürcan(51), iddiaya göre is yerine gelen Hüseyin Ö. ile tartismaya basladi.

Tartismanin büyüyüp kavgaya dönüsmesiyle kahvehaneye gelen sahis, üzerindeki tabancayi Gürcan’a dogru atesleyerek olay yerinden kaçti. Mermilerin vücuduna isabet etmesi üzerine agir yaralanan Ali Bahri Gürcan, 112 Acil Servis ekiplerince sevk edildigi Eskisehir Sehir Hastanesi’nde yasamini yitirdi.

Olayin ardindan polis ekiplerinin çalismasi sonucu yakalanan cinayet süphelisi Hüseyin Ö. ve kendisine yardim ettigi iddia edilen Soner K. (35) ile Iran uyruklu Behrouz M. (43) emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Mahkeme sonucu Soner K. ile Iran uyruklu Behrouz M. adli kontrol sartiyla serbest kalirken, Hüseyin Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili Eskisehir Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianame 1. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Eskisehir 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin durusmasinda tutuklu sanik Hüseyin Ö., baska bir suçtan hükümlü olan sanik Nihat G. ile tutuksuz saniklar Zahid Enes G., Soner K. ve Behrouz M. mahkeme salonunda hazir bulundu. Durusmaya maktulün ailesi ve taraf avukatlari katildi.

Cinayet sanigi hakkinda haksiz tahrik indirimi talep edildi

Iddia makami davaya iliskin esas hakkindaki mütalaasini verdi. Mütalaada cinayet sanigi Hüseyin Ö. hakkinda haksiz tahrik altinda kasten öldürme suçundan 12 yildan 18 yila kadar hapis cezasi talep edildi. Saniklar Soner K., Nihat G. ve Behrouz M. hakkinda ise ’suçluyu kayirmak’ suçundan 6 aydan 5 yila kadar hapis cezasi talep edildi.

Mahkeme heyeti saniklarin mevcut hallerinin devamina hükmederek durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA