Is Sanat'in Yeni Sezonundan 'Hayatin Içinde Sanat'

Is Sanat, 27 Ekim’de orkestra sefi Patrick Hahn yönetimindeki Borusan Istanbul Filarmoni Orkestrasi ve piyanist Olga Scheps’in gerçeklestirecegi konser ile salonunun kapilarini seyircilerine açacak. Cuma Is Çikisi konserleri ise 23 Eylül’de yeni sezona “merhaba” derken, Is Sanat Youtube kanalindaki yayinlariyla da izleyicileri ile bulusacak.

Is Sanat'in Yeni Sezonundan 'Hayatin Içinde Sanat'


Is Sanat, yeni sezonunu bir basin toplantisiyla tanitti. Hayatin içindeki sanattan ilhamla hazirlanan yeni programi anlatmak üzere söz alan Is Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten konusmasinda, “Sizleri adet oldugu üzere 23. sezonumuza birlikte ve saglikla baslamanin mutluluguyla selamlayacagim, bununla birlikte etkinliklerimizin sezon tanimina sigmayacak bir süreklilikte devam etmesinin mutlulugu içerisindeyiz. Mayis ayinda konser salonumuzu Serdar Yalçin’in Nutuk eserinin coskusuyla kapattiktan sonra Cuma Is Çikisi konserleri, Zai Çarsamba Sahnesi etkinliklerimiz, Youtube yayinlarimiz, Müzelerimizdeki sergilerimizle hiç ara vermeden bugüne ulastik” dedi.



Is Sanat Sanat Yönetmeni Defne Turaç ise etkinlik mekanlarinin antik kent tiyatrolarindan Atatürk Kültür Merkezi Opera Salonu’na Is Kuleleri Salonu’ndan Kibele Çesmesi Heykeli’nin önüne, Is Bankasi’nin galeri ve müzelerinden Youtube kanalina uzandigini, farkli zevklere hitap eden zengin bir etkinlik programiyla sanatseverlerin karsisina çikmanin heyecanini yasadiklarini aktardi.

Konusmasina devam eden Defne Turaç yeni sezon hazirliklariyla ilgili olarak ‘’Is Sanat’in yeni sezon etkinliklerini açiklamak için bir araya geldik. Önümüzdeki sezonda yeni etkinliklerimiz olacak. Kendi konser salonumuzun disinda etkinliklerimiz olacak. Cuma is çikisi konserlerine devam ediyoruz. 23 Eylül’de yeni sezonumuzu baslatiyoruz. Sahne sanatlari alanlarinin yaninda farkli etkinliklerimiz de olacak. Yeni sezonda çok zengin ve herkese hitap eden bir program hazirladik. Bol alkisli, saglikli bir sezon diliyorum’’ dedi.



Cuma Is Çikisi konserleri geri dönüyor

Kültür merkezinin yogun ilgi gören ücretsiz Cuma Is Çikisi konserleri, 23 Eylül Cuma günü pop rock müzigin sevilen ismi Özge Fiskin ile basliyor. Levent Yüksel, Sufle, Sonic Boom gibi alaninin basarili isimleriyle devam edecek ücretsiz konserler, Cuma günleri Is Kuleleri Kibele Çesmesi Heykeli Önü’nde saat 19.00’da baslayacak.

Antik kentlerde “Ben Anadolu”

Kültür merkezi, “Ben Anadolu” baslikli tek kisilik tiyatro oyununu Patara ve Teos Antik Kentlerinde izleyici ile bulusturmaya hazirlaniyor. Yildiz Kenter’in güçlü performansiyla anilarimizda yer eden “Ben Anadolu”, yillar sonra Ayça Bingöl tarafindan yeniden sahneye tasindi. Anadolu’nun kadim tarihini 16 kadin karakter üzerinden anlatan, Güngör Dilmen’in kaleme aldigi oyunun yönetmen koltugunda Görkem Yeltan oturuyor. Ben Anadolu, 1 Ekim Cumartesi, saat 19.00’da Patara Antik Kenti Meclis Binasi’nda ve 8 Ekim Cumartesi, saat 19.00’da Teos Antik Kenti Tiyatro Binasi’nda ücretsiz olarak gerçeklesecek.

Yeni yila “Viyana Gala Konseri” ile merhaba

Is Sanat Is Kuleleri konser salonunun kapilarini 27 Ekim Persembe aksami saat 20.30’da orkestra sefi Patrick Hahn yönetimindeki Borusan Istanbul Filarmoni Orkestrasi ve piyanist Olga Scheps’in gerçeklestirecegi açilis konseri ile açacak. ECHO Klasik ödülünün sahibi Olga Scheps’in Piyotr Ilyich Tchaikovsky’nin birinci piyano konçertosunu seslendirecegi konser, Dmitri Shostakovich’in on numarali senfonisi ile devam edecek.

Kültür merkezi yeni yili English Chamber Orchestra ile kutlayacak. 3 Ocak Sali, saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi Opera Salonu’nda gerçeklesecek müzik ve dansin bir araya geldigi Viyana Gala Konseri’nde Johann Strauss valsleri ve polkalar seslendirilecek.

Dünyanin en önemli senfoni orkestralari arasinda gösterilen Tiflis Senfoni Orkestrasi, 7 Aralik Çarsamba, 20.30’da Is Kuleleri Salonu’nda müzikseverlerle bulusacak. Besteci ve orkestra sefi Vakhtang Kakhidze yönetimindeki Tiflis Senfoni Orkestrasi, flüt sanatçisi Sefika Kutluer’le birlikte Mozart’tan Tchaikovsky’e uzanan bir repertuvarla sahnede olacak.

Grammy ödülllü Estonyali orkestra sefi Tonu Kaljuste yönetimindeki Tallinn Oda Orkestrasi, 8 Subat Çarsamba, 20.30’da Is Kuleleri Salonu’nda dinleyicilerle bir araya gelecek. Yasayan en önemli bestecilerden Arvo Part’in eserlerini seslendirecek orkestra, kurulduklari yil bestecinin “Te Deum” baslikli eserini kaydettikleri albüm ile klasik müzik dünyasinin saygin topluluklari arasina girmeyi basardi. Orkestranin kurucusu sef Tonu Kaljuste ise Arvo Part’in “Adam’s Lament” kaydi ile 2014’te Grammy Ödülü’nün sahibi oldu.

Kültür merkezi bu sezon Italya’nin en eski topluluklarindan biri olan dünyaca ünlü Venedik Barok Orkestrasi’ni da sahnesinde agirlayacak. Barok dönemin eserlerini orijinal barok enstrümanlari ile seslendiren Venedik Barok Orkestrasi’nin mayis ayindaki konserinin solisti ise çellist Mario Brunello olacak. 1986 yilinda Tchaikovsky Yarismasi’ni kazanan Brunello, Royal Filarmoni, New York Filarmoni, La Scala Filarmoni gibi basta olmak üzere birçok prestijli orkestra ile konserler verdi. Valery Gergiyev, Cladio Abbado, Zubin Mehta gibi dönemin ünlü sefleriyle çalisan sanatçi 9 Mayis Sali aksami 20.30’da Is Kuleleri Salonu’nda sanatseverlerle bulusacak.

Jan Garbarek Quartet, Trilok Gurtu ile birlikte Is Sanat’in yeni sezonunda

‘Iskandinav cazinin babasi’ olarak tanimlanan Norveçli saksafoncu Jan Garbarek, ismini tasiyan toplulugu Jan Garbarek Quartet ile Is Sanat’a konuk oluyor. Konserin sürpriz ismi ise Chick Corea ve Don Cherry gibi isimlerle de çalisan perküsyonist Trilok Gurtu. Konser 27 Nisan Persembe, 20.30’da Is Kuleleri Salonu’nda gerçeklesecek.

Dünyada oldugu kadar Türkiye’de kalabalik bir hayran kitlesine sahip olan Norveçli progresif caz toplulugu Jaga Jazzist, 25 Ocak Çarsamba, 20.30’da Is Kuleleri Salonu’nda sahne alacak. Ritmik, melodik ve ayni zamanda hipnotize edici tarzlariyla, sira disi müzisyenlerden olusan grup, trompet, trombon, elektrik gitar, basgitar, tuba, flüt, trombon, klarnet ve vibrafon gibi birbirinden farkli enstrümanlari kendi müziklerinde ustaca harmanliyor.

Kültür merkezinin “Umut ve Dayanisma” sezonunda ilk kez Almagest ismiyle bir araya gelen Sabri Tulug Tirpan, Cenk Erdogan, Eylem Pelit ve Volkan Öktem yeni konserlerinde sürpriz konuklar agirlayacak. Almagest Quintet konseri 1 Mart Çarsamba, saat 20.30’da Is Kuleleri Salonu’nda gerçeklesecek.

Sinatra sarkilarina dans eslik ediyor

Kültür merkezi, Londra prodüksiyonlu “Simply Sinatra” konserini Kayim ayinda Is Kuleleri Salonu’nda seyirci ile bulusturuyor. London Concert Orkestra’nin sahne alacagi konserde solistler Matt Ford ve Katie Birtill’in seslendirecegi Sinatra sarkilarina dans eslik edecek.

Caz ve gelenekselin bulustugu “Le Souffle Des Cordes” (Tellerin Nefesi), ünlü caz kontrbasçi “Renaud Garcia-Fons”un son projelerinden. Sanatçinin Serkan Halili ve Derya Türkan ile bir araya gelerek olusturdugu Tellerin Nefesi, geleneksel Türk müzigi motiflerinin yani sira flamenko müziginin etkilerini de içinde barindiriyor. Fons’a Serkan Halili ve Derya Türkan yaninda, Kiko Ruiz (flamenko gitar), Florent Brannens (keman), Amandine Ley (keman), Aurelia Souvignet (viyola) ve Nicolas Saint-Yves (cello) eslik ediyor. Konser, 22 Subat Çarsamba, 20.30’da Is Kuleleri Salonu’nda gerçeklesecek.

Salvatore Adamo uzun bir aradan sonra seyircisiyle Is Kuleleri Salonu’nda bulusacak. "Her Yerde Kar Var", “Karlar Düser”, “Komsu Kizi” sarkilarinin orijinallerinin sahibi Adamo, 60’li yillardan bu yana en sevilen sanatçilari arasinda yer aliyor. Salvatore Adamo konseri Subat ayinda Is Kuleleri Salonu’nda gerçeklesecek.

“Nünü Caz Söylüyor”

Türk pop müziginin sevilen ismi Nükhet Duru, 16 Kasim Çarsamba aksami “Nünü Caz Söylüyor” isimli özel konseriyle Is Kuleleri Salonu’nda sevenleriyle bulusacak. Kendi sarkilarinin yani sira kabare ve caz sarkilarinin da repertuvarinda yer veren Nükhet Duru, Türkiye’nin önemli caz müzisyenleri ile birlikte unutulmaz bir konsere imza atacak.

Sira disi sesi ve yorumlariyla genis bir hayran kitlesine sahip Cem Adrian, kültür merkezi için hazirladigi özel projede tamami Türk sanat müziginden olusan bir repertuvarla seyircinin karsisinda olacak. Bu proje için sahnede yerini alacak Türk sanat müzigi toplulugu ile ilk defa bir araya gelecek Adrian’in bu özel konseri 20 Aralik Sali, saat 20.30’da Is Kuleleri Salonu’nda gerçeklesecek.

Türk halk müziginin üç güçlü kadin sesi, Feryal Öney, Ayfer Vardar ve Elif Buse Dogan, 7 Mart Sali, 20.30’da Is Kuleleri Salonu’nda Anadolu’nun sevilen türkülerini seslendirecekleri “Kadin Ozanlar” baslikli konserle bir araya geliyor.

12 Nisan Çarsamba, 20.30’da Mavi Boncuk, Feride, Ah Bu Sarkilarin Gözü Kör Olsun gibi sayisiz sarki, albüm ve filme imza atan Emel Sayin, özel bir proje ile sevenleriyle Is Kuleleri Salonu’nda bulusacak.

Tango coskusu Is Sanat sahnesinde

Is Sanat Mayis ayini Tango After Dark baslikli dans gösterisiyle renklendirecek. Dünya Tango Sampiyonu German Cornejo ve dans toplulugu, “Tango After Dark” gösterisini Mayis ayinda Is Kuleleri Salonu’nda seyircisiyle bulusturacak.

Edebiyat ve tiyatro seyircisiyle bulusacak

Kültür merkezi seyircisiyle bulusturdugu ücretsiz etkinliklerini konserlerin yani sira edebiyat ve tiyatro alanlarinda da izleyicisine tasiyor. Edebiyatimizin usta sair ve hikâyecilerinin unutulmaz eserlerinin müzik ve dekor ile bulustugu dinletiler yeni isimlerle devam edecek. Mehmet Birkiye ve Atilla Birkiye’nin sahneye hazirladigi dinletiler bu sezonda seyircisiyle Is Kuleleri Salonu’nda ücretsiz bulusurken, ayni zamanda Is Sanat’in YouTube kanalindan da yayinlanacak. 7 Kasim’da Behçet Necatigil siirleriyle baslayacak dinletiler, Ümit Yasar Oguzcan, Ilhan Berk, Sabahattin Ali, Tarik Dursun ve Cemal Süreya ile devam edecek.

Robot Pinokyo çocuklar için Is Sanat sahnesinde

Müzik ve tiyatroyu ayni sahnede birlestiren Is Sanat’in çocuk oyunlarinda bu sezon “Robot Pinokyo” var. Ilki 20 Kasim Pazar, saat 15.00’te sahnelenecek müzikal oyunda çocuklar iyiyi, kötüyü ve arkadasligi ögrenen Robot Pinokyo’nun eglenceli büyüme macerasina tanik olacak. Yekta Kopan’in yeniden kaleme aldigi, Lerzan Pamir’in yönettigi müzikli oyunda anlatici rolünü Asli Tandogan üstlenirken, Pinokyo karakterine Anil Altinöz hayat veriyor.

Yapilan açiklamaya göre, Is Sanat’in yeni sezon biletleri 28 Eylül’de satisa sunulacak. Sezonun biletleri tüm Biletix giselerinden ve Is Kuleleri Salonu ana giseden, ögrenci ve 65 yas üzeri biletler ise sadece Is Kuleleri ana giseden temin edilebilecek.

Is Sanat Youtube kanali yine çok renkli

Evde Sanat Zamani ile baslayan Is Sanat çevrimiçi yayinlari bu sezon da Is Sanat’in YouTube kanalinda devam edecek. Okuma tiyatrosu, edebiyat dinletileri ve çevrimiçine özel programlari ile Is Sanat YouTube kanali seyircili konserlerden yayinlayacagi konser videolarini da seyircisi ile bulusturacak. Kültür sanat dünyasinin sevilen isimlerinin en sevdikleri müzik, kitap, filmlerin konusuldugu Meliksah Altuntas’in hazirlayip sundugu “Hayatimin Listesi” ikinci sezonu ile kasim ayinda sosyal medya kanalinda seyircisinin karsisinda olacak.

Kibele Galerisi’nde Mustafa Pilevneli Sergisi

Is Sanat Kibele Sanat Galerisi yeni sezonuna görsel sanatlarin farkli dallarindaki üretimiyle görkemli bir imajlar dünyasi kuran, günümüzün Çagdas Türk Resim sanatinin en önemli sanatçilarindan biri olan Mustafa Pilevneli ile basliyor. 60 yili askin sanat hayati boyunca ürettigi yagliboya-akrilik tuval resminin yani sira suluboya ve renkli gravür çalismalariyla yetinmeyip bugüne kadar cam, mozaik, vitray, seramik, ahsap, beton ve alüminyum gibi materyallerle sayisiz mimari uygulama üreten Pilevneli’nin tuvalleri araciligiyla büyülü bir yolculuga çikardigi “Mavilerde 60 Yil” baslikli sergisi 22 Eylül Persembe sanatseverlerle bulusacak.

Nevhiz Tanyeli’nin “Varligimin Garip Sarkisi” Ankara Sanat Galerisi’nde

Resimleriyle yasamin çok boyutlulugunu anlatan, figüratif resmin sira disi isimlerinden Nevhiz Tanyeli’nin yarim asri asan sanat hayatina dair izler tasiyan “Varligimin Garip Sarkisi” baslikli sergisi Is Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.
Kaynak: İHA