Iran'dan Gelen 5 Kisinin Midesinde 6 Kilo 145 Gram Afyon Sakizi Ele Geçirildi

Erzurum’da polis ekipleri tarafindan Iran’dan gelen yolcu otobüsünde ve bir araçta yapilan aramada süpheli hareketlerde bulunan 5 kisi gözaltina alindi. Kontrol amaçli hastaneye götürülen sahislarin yapilan incelemede toplam 6 kilo 145 gram afyon sakizi ve 709,83 gram eroin yuttuklari tespit edildi.

Iran'dan Gelen 5 Kisinin Midesinde 6 Kilo 145 Gram Afyon Sakizi Ele Geçirildi
Erzurum Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, bati illerine uyusturucu madde nakli yapan sahis ve araçlara yönelik Erzurum-Erzincan karayolu üzerinde yaptiklari denetimlerde Iran’dan ülkeye giris yapan bir yolcu otobüsünü durdurdu. Kontroller esnasinda otobüsteki Mehdi B., Milad F. ve Siraus G. isimli sahislarin hareketlerinden süphelenen ekipler, sahislari iç beden muayenesi için hastaneye götürdü. Yapilan muayene ve röntgen çekimi sonrasinda sahislarin uyusturucu maddeleri kapsül haline getirerek yuttuklari tespit edildi. Dogal yollarla sahislarin midelerinden çikarilan 210 kapsül halinde 3 kilo 192,18 gram afyon sakizi ve 62 kapsül 709,83 gram eroin ele geçirildi.

Yanlarinda tokluk hissi veren ve mide-bagirsak temizleyici ilaçlarin olmasiyla yakayi ele verdiler

Bir baska olayda, yine Erzurum-Erzincan karayolu üzerinde Iran’dan ülkeye giris yapan bir araç durduruldu. Araçta bulunan Masoud T. ve Soleman O. isimli sahislarin süpheli hareketler sergilemesi ve üzerlerinde tokluk hissi veren ve mide-bagirsak temizleyici ilaçlar bulunmasi sebebiyle yutmak suretiyle uyusturucu madde nakli yaptiklarindan süphelenilerek, muayene için hastaneye götürüldü. Sahislarin uyusturucu maddeleri kapsül haline getirerek yuttuklari tespit edildi. 411 kapsül halindeki 2 kilo 953 gram afyon sakizi ele geçirildi.

Iki olayda da gözaltina alinan 5 kisi sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA