Esini Sokak Ortasinda Vuran Kocanin Yargilanmasina Devam Edildi

İçel’de bosanma asamasindaki esini, sokakta silahla yaraladigi gerekçesiyle hakkinda 30 yila kadar hapis cezasi talebiyle dava açilan sanigin yargilanmasina devam edildi. Adli Tip Kurumundan gelen raporda sinir hasari oldugu ortaya çikarken, iddia makami mütalaasinda sahsin ’kasten yaralama’ suçundan cezalandirilmasini istedi.

Esini Sokak Ortasinda Vuran Kocanin Yargilanmasina Devam Edildi
İçel 1. Agir Ceza Mahkemesindeki 6. durusmaya sanik Serif A. tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katilirken, müsteki eski esi Derya D. ile taraf avukatlari hazir bulundu. Derya D. durusmada, sanigin en agir cezayi almasini isteyerek, "Artik bir sonucun çikmasini istiyorum. Sanik disari çikacak diye çok korkuyorum. Insallah gereken cezayi alir" dedi.

Taraf avukatlari da savunma yaparken, Adli Tip Kurumundan da rapor geldi. Raporda duyu ya da organlardan birinin islevinin sürekli zayiflamasi niteliginde oldugu kanaatine varildigi belirtildi.

Iddia makami ise mütalaasini verdi. Savci, mütalaasinda sanigin "kasten yaralama" suçundan cezalandirilmasini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, dosyadaki eksikliklerinin tamamlanmasi için durusmayi erteledi.

Olayin geçmisi

29 Aralik 2020’de merkez Akdeniz ilçesi Camiiserif Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Derya D., sabah ise gittigi sirada bosanma asamasindaki esi tarafindan silahli saldiriya ugramisti. Yaralanan Derya D., İçel Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilmis, olay sonrasi Adana’da yakalanan zanli Serif A. tutuklanmisti. Serif A. hakkinda "kasten öldürmeye tesebbüs", "cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma" ve "ruhsatsiz atesli silahlarla mermileri satin alma, tasima veya bulundurma" suçlarindan 16 yildan 30 yila kadar hapis cezasi talebiyle dava açilmisti.
Kaynak: İHA