Dünyanin Elektronik Harp Kabiliyetine Sahip Ilk Insansiz Su Üstü Aracini Türkiye Gelistirdi

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi koordinasyonunda ASELSAN ve SEFINE Tersanesi is birligiyle dünyanin elektronik harp kabiliyetlerine sahip ilk insansiz su üstü araci gelistirildi.

Dünyanin elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansiz su üstü araci, Cumhurbaskanligi Savunma Sanayi Baskanligi koordinasyonunda ASELSAN ve SEFINE Tersanesi is birligiyle Türkiye’de gelistirildi. Ismini açik denizlerde çok süratli ilerleyebilen bir balik türünden alan Marlin Sida, üstün teknolojisi ve tasiyabildigi faydali yüklerle benzerlerinden ayrisiyor. Marlin Sida’nin kiyi veya açik denizde savunma ve taarruz maksatli deniz harbi operasyonlarinda kullanilmasi planlaniyor.

Gelismeyi sosyal medya hesabindan paylasan Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, “Türkiye sahada oyun degistirici olarak gösterilen SIHA’larindan sonra SIDA’lariyla da iddiasini ortaya koyuyor. Marlin Sida dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansiz su üstü araci oldu! Geriden gelen degil, öncü olan Türkiye” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA