Dis Hekimligi Fakültesi'nde Yeni Akademik Dönem Basladi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Dis Hekimligi Fakültesi’nin 2022-2023 akademik yili, beyaz önlük giyme töreniyle basladi.

Dis Hekimligi Fakültesi'nde Yeni Akademik Dönem Basladi
Egitim-ögretimde üçüncü akademik yilina baslayan BUÜ Dis Hekimligi Fakültesi, yeni ögrencileri için açilis ve beyaz önlük giyme töreni düzenledi.

Açilis töreninde konusan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Dis Hekimligi Fakültesi’nin Üniversite bünyesinde açilmasi için geç kalindigini vurguladi. Önceki yönetim döneminde baslatilan çalismalarin ardindan 2 yil önce fakülteyi açmanin kendilerine nasip oldugunu belirten Rektör Prof. Dr. A. Saim Kilavuz, “Böylesine büyük bir konumda bulunan üniversitemizin bugüne kadar dis hekimligi fakültesi açamamis olmasi büyük bir eksiklikti. Hamdolsun bizlere nasip oldu. Açilisini yaptik ve 2 dönemdir de egitim-ögretim çalismalarini yürütüyoruz. Devlet kurumlarinda isler istenilen hizlarda yürümüyor. Ancak geçmise baktigimiz zaman artik bu sürüncemenin ortadan kalktigini görebiliyoruz. Bir anda imkansizliklar ortadan kalkmiyor. Zorluklar, irade, azim ve kararliliklarla asiliyor. Insallah 5 yil sonra Türkiye’nin parmakla gösterdigi bir dis hekimligi fakültesi binasi ve akademisyen kadrosu göreceksiniz. Bu noktada is dünyamizin kiymetli temsilcilerinden Ibrahim Gülmez’e çok tesekkür etmek istiyoruz. Büyük bir hizmet yapti. Elini tasin altina koydu ve bizlere bu binayi hediye edecek. Allah, kendisinden razi olsun. Diger is insanlarina da örnek teskil etmesini umuyoruz” diye konustu.

Insana hizmet etmenin çok kiymetli bir erdem oldugunu kaydeden Prof. Dr. A. Saim Kilavuz, ögrencilere en iyi egitim-ögretimin verilebilmesi için çalismalara araliksiz devam ettiklerinin altini çizdi. Dis hekimligi fakültesi ögrencilerinin çok daha iyi sartlarda egitim almalarini arzu ettiklerini söyleyen Kilavuz, “Biraz daha sabir istiyoruz. Sabrin sonu selamet olacak insallah. Bunu ögrencilerimizin veya ailelerimizin tepkisini hafifletmek için söylemiyorum. Ancak her geçen gün sartlarimizi iyilestiriyoruz. Yarin, bugünden çok daha iyi olacak. Çünkü bu azim ve çaba meyvelerini vermeye devam ediyor” dedi.

Ögrenci velilerine de seslenen Kilavuz; “Böylesine zeki ve çaliskan çocuklari, Üniversitemize gönderdiginiz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Ögrencilerimizin 5 yillik egitimin sonunda donanimli birer dis hekimi olacaklarindan kuskumuz yok. Yollari ve bahtlari açik olsun” açiklamasinda bulundu.

Konusmasina fakültenin açilis süreci ve devam eden egitim-ögretim faaliyetlerini anlatarak baslayan Dekan Prof. Dr. Halil Saglam ise 2 yillik yeni bir fakülte olmalarina ragmen olusturduklari nitelikli ders modelleri sayesinde büyük mesafeler kat ettiklerini belirtti.

Kurulus asamasinda sadece Türkiye’yi degil, dünyadaki en iyi 10 dis hekimligi fakültesini de incelediklerini açiklayan Dekan Prof. Dr. Halil Saglam; “Yaptigimiz arastirmalar ve incelemeler sonucunda üniversitemize özgün bir dis hekimligi programi olusturmayi basardik. Bu programin ana basligi entegre egitim modelidir. Türkiye’deki tüm tip fakültelerinde hayata geçmis bir programdir. Ancak dis hekimligi fakültelerinde yeni baslamaktadir. Biz bu modeli çok önemsiyoruz. Kendi fakültemizde de hassasiyetle uygulamaya gayret ediyoruz. Türkiye’deki tüm dis hekimligi fakülteleri de bu modele en kisa sürede geçecektir” seklinde konustu.

Törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Irfan Kiristioglu, Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Halil Saglam, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ekrem Kaya, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Çepni, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nurcan Özyazicioglu, is adami Ibrahim Gülmez, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, akademisyenler, ögrenciler ve aileleri katildi.

Program, fakülteye katkida bulunanlara tesekkür belgelerinin takdimi ve ögrencilere beyaz önlüklerinin giydirilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA