Aleyna Tilki'nin Evine Girmeye Çalisan Saplantili Hayrani Hakim Karsisina Çikti

Sarkici Aleyna Tilki’nin ikamet ettigi siteye dikenli tellerden atlayarak giren ve dairenin önünde bekleyen hayraninin, 2 ayri suçtan 4 yila kadar hapis talebiyle yargilanmasina baslandi. Aleyna Tilki ile sosyal medya üzerinden 1 buçuk yil boyunca konustuklarini öne süren sanik, “Hatta benden çiçek istedigi için de kendisine 3 defa çiçek gönderdim. Olay günü de kendisiyle yüz yüze görüsebilmek için evine gitmistim” dedi.



Sarkici Aleyna Tilki’nin Üsküdar’da ikamet ettigi siteye 29 Aralik 2021 tarihinde izinsiz sekilde dikenli tellerden atlayarak giren saplantili hayrani Muhammed Erkam A.(25), “kisilerin huzur ve sükununu bozma” ve “konut dokunulmazliginin ihlali” suçlarindan 4 yila kadar hapis talebiyle hakim karsisina çikti. Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya, tutuksuz sanik Muhammed Erkam A. katilirken, müsteki Aleyna Tilki ve avukati gelmedi.

Durusmada savunma yapan sanik, “Pismanim. Tellerden asarak girdim, güvenlikler görmedi. Daha önceden güvenlikten geçmistim, Aleyna beni tanimadigini söylemisti. Herhangi bir hastaligim yok” dedi.

Aleyna Tilki ile daha önceden tanistiklarini öne süren sanik, “Instagramdan tanistik, konusmaya basladik” diye konustu.



“Kendisiyle yüz yüze görüsebilmek için evine gitmistim”

Sanik devaminda, “Aleyna Tilki ile konusmamiz yaklasik 1 buçuk yil devam etti. Beni yetenekli buldugu için piyasaya sürmeye çalisti. Konusmayi ben kestim. Hatta benden çiçek istedigi için de kendisine 3 defa çiçek gönderdim. Bunlardan birini kabul edip digerlerini etmemisti. Hatta bana ‘artik göndermene gerek yok’ dedi.

Olay tarihinde kendisiyle yüz yüze görüsebilmek için evine gitmistim. Ancak onu tanidigima kapidaki güvenlikler ikna olmadigi için dikenli tellerin bulundugu duvardan geçerek siteye girmem gerekti. Sonra binayi buldum ben oturduklari yerde isiklarin yandigini görünce kapiyi çaldim. Kapi açilmayinca emin olmak için karsi dairenin kapisini çalip Aleyna Tilki’nin nerede oturdugunu sordum. O da karsi daireyi gösterdi ve süphelenerek güvenliklere haber vermis” dedi.



“Olay tarihinden sonra telefonumu kirip attim”

Daha sonra müstekinin kapisini yeniden çaldigini anlatan sanik, “Içeriden seslerini duydum. Ancak kapiyi açmaya çalismadim. Kapi açilmadigi için de içeri girmem söz konusu degildir. Üzerime atili suçlamalari kabul etmiyorum. Ayrica telefondaki yazismalari sizlere sunamiyorum çünkü telefonuma erisim saglayabildikleri için bu yazismalari silebiliyorlar. Bu sebeple olay tarihinden sonra telefonumu kirip attim. O tarihten beri telefon kullanmiyorum. Aleyna Tilki ile iliskimizi oldugunu ilk basta söylemek istememistim. Bu nedenle ‘hayraniyim’ diye ifade vermistim” ifadelerini kullandi.

Adli Tip Kurumu’na sevk edildi

Ara kararini açiklayan mahkeme, sanik Muhammed Erkam A.’nin herhangi bir rahatsizliginin olup olmadigini tespit edilmesi için Adli Tip Kurumu’na sevk edilmesine ve rapor aldirilmasina karar verdi.

Iddianameden

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Muhammed Erkam A.’nin, Aleyna Tilki’nin annesi Havva Öztel ile birlikte ikamet ettigi siteye dikenli tellerden atlayarak girdigi, Tilki’nin oturdugu dairenin önünde bekledigi sirada uyuyakaldigi ve polis ekiplerince yakalandigi anlatiliyor. Iddianamede sanigin, “Kisilerin huzur ve sükununu bozma” ve “Konut dokunulmazliginin ihlali” suçlarindan toplamda 1 yil 3 aydan 4 yila kadar hapsi isteniyor.
Kaynak: İHA