9 Ülkeden 40 Konuk, Sporda Gönüllülük Projesi Için ASÜ'de

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Spor ve Saglik Alaninda Ihtisaslasma Koordinatörlügü tarafindan hazirlanan ve Ulusal Ajans tarafindan hibe destegi almaya hak kazanan “Sporda Gönüllülük Için Teori ve Pratigi Birlestirme” isimli projenin uygulanmasina baslandi.

9 Ülkeden 40 Konuk, Sporda Gönüllülük Projesi Için ASÜ'de
2021 yili Erasmus+ programi çerçevesinde çalisma için dokuz ülkeden 40 katilimci ASÜ’ye geldi. Spor alaninda çalisan ögrenciler, egitmenler, antrenörler ve beden egitimi ögretmenlerinden olusan heyetle bulusan ASÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Engin Deligöz, 725 basvuru içerisinden seçilerek destek almaya hak kazanan böylesi önemli bir projeye ev sahipligi yapmaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdi. ASÜ’nün spor ve saglik alaninda ihtisas üniversitesi oldugunu ve bu alana dair pek çok çalismayi basariyla yürüttügünü kaydeden Prof. Deligöz, “Spor altyapisini her geçen gün gelistiriyor ve ögrencilerimizin fiziksel aktiviteye dogrudan katilimlarini, imkânlar ölçüsünde destekliyoruz. Bu konuda Üniversitemiz Türkiye’de öne çikan bir yüksekögretim kurumudur. Projeye katki sunan arkadaslarimiz basta olmak üzere, bugün burada bizimle olan tüm katilimcilarimiza çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Yapilan konusmanin ardindan katilimcilar, kendi ülkelerinin müzik eserlerinden kisa örnekler sundu ve mini bir bisiklet turuyla kampüsü gezdi. Projede Türkiye ile birlikte Portekiz, Italya, Slovenya, Bulgaristan, Polonya, Yunanistan, Macaristan ve Romanya’dan katilimcilar yer aliyor. Tüm spor çalisanlarinin teknik, temel ve ortak becerilerinin gelistirilmesinin hedeflendigi projeyle, sporda gönüllülük konusundaki teorik bilgi ve uygulamalar bir araya getirilecek. Proje 18 Eylül 2022’de tamamlanacak.
Kaynak: İHA