74 Yasindaki Hasta Safra Yolundaki Taslardan Ameliyatsiz Kurtuldu

Mugla’da yasayan 74 yasindaki hasta, aylardir kurtulamadigi safra yolu taslarindan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde uygulanan ileri teknik yöntemle kurtuldu.

74 Yasindaki Hasta Safra Yolundaki Taslardan Ameliyatsiz Kurtuldu


Mugla’da siddetli halsizlik olusturan safra yolundaki taslardan kurtulamayan 74 yasindaki hasta Fatma Yildirim, Denizli’ye gelerek Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesine basvurdu. Yildirim’in safra yollarinda nadir görülen taslari tespit eden Gastroenteroloji Bilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Çelik, hastaya açik ameliyat yaptirmadan uyguladigi ileri teknik yöntemle sagligina kavusturdu. Hastanin safra yolunda bulunan taslarin türü bakimindan endoskopik çikarimi oldukça zor oldugunu belirten Doç. Dr. Mustafa Çelik, yapilan islem hakkinda açiklamalarda bulundu. Dr. Çelik, “Safra yolunda tas ve safra yolu iltihabi sebebiyle dis merkezde görülen ve tasi çikarilamayip tarafimiza gönderilen hastanin endoskopik yöntemle safra kanalindan basarili bir islemle tas çikarildi. Tasin büyüklügü yaklasik üç santim olup, bu tür taslarin endoskopik çikarimi oldukça zordur” dedi.



“Sagligima kavustugum için çok mutluyum”

PAÜ Hastanesinde basarili operasyonla sagligina kavusan hasta Fatma Yildirim, “Buraya gelmeden önce baska hastanelere de gittim. Orada beni gören doktorlar bu tasin açik ameliyatla çikabilecegini onun da riskli oldugunu söylediler. Son olarak Mustafa hocama geldik. Kendisi ERCP denilen teknikle açik ameliyat olmadan tasi çikarilabilecegini söyledi.

Basarili operasyonla tasimi çikardi ve sagligima kavustugum için çok mutluyum. Emegi geçen herkese tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA