61 Çiftçiye Süt Sagim Makinesi Dagitildi

Oltu Kaymakamligi Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünce çiftçilere 61 adet süt sagim makinesi, Oltu Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen törenle dagitildi.

61 Çiftçiye Süt Sagim Makinesi Dagitildi
Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan hazirlanan süt hijyeni ve 61 adet süt makinesi alimi projesinin yüzde 70 DAP Bölge Kalkinmasi Idaresi Baskanligi tarafindan karsilanirken, yüzde 30’unu çiftçiler karsilayarak süt sagma makinesi sahibi oldular.

Programda açilis konusmasini yapan Oltu Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Temel Aslan "Kurumumuz tarafindan hazirlanan süt hijyeni ve 61 adet süt sagim makinesi alimi projesinin yüzde 70’i DAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi tarafindan yüzde 30’u da çiftçilerimiz tarafindan karsilanmistir. Proje sayesinde kirsalda tarimsal üretimde aktif çalisarak üretime büyük katki saglayan kadinlarimizin is yükünün hafiflemesine bir nebze de olsa katkida bulunmus olunacaktir" dedi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Osman Akar, "Geçirdigimiz pandemi süreci ve Rusya-Ukrayna savasi tarimsal üretimin olmazsa olmazimiz oldugunu bir kez daha gösterdi. Bizler de çiftçilerimize katki sunmak ve üretimlerini daha rahat bir sekilde yapabilmeleri adina destekler veriyoruz" diye konustu.

DAP Bölge Baskani Prof. Dr. Osman Demirdögen ise, “Kurum olarak 15 ilden sorumluyuz. Elimizdeki kit kaynaklari verimli bir sekilde kullanarak bölgemize hizmet vermeye çalisiyoruz" seklinde konustu.

Oltu Kaymakami Cevdet Bakkal ise, "Süt sagim makinesi dagitimi projesi kapsaminda ortaya koyduklari bu girisim için DAP Bölge Baskanligimiza tesekkür ediyorum. Ülkemizde üretim özellikle pandemi sonrasinda çok daha önemli hale geldi. Sayin Cumhurbaskanimizin da talimatlariyla üretim olmasi gerekli. Bu konuda bizler de üzerimize düsen tüm sorumluluklari yerine getirmek için var gücümüzle çalismaliyiz" ifadelerini kullandi.

Oltu Belediye Baskani Necmettin Tasçi da, DAP Bölge Baskani Osman Demirdögen, Il Tarim ve Orman Müdürü ile Ilçe Tarim ve Orman Müdürüne tesekkür ederek, bu tür projelerin ilçeye ve köylere katma deger katacagini ifade etti, sayilarinin artmasini istedi.

Programa, Oltu Kaymakami Cevdet Bakkal, Oltu Belediye Baskani Necmettin Tasçi, DAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Osman Demirdögen, Il Tarim ve Orman Müdürlügü Osman Akar, Oltu Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Temel Aslan, Oltu AK Parti Ilçe Baskani Eftal Gülcü, MHP Oltu Ilçe Baskani Mehmet Coskun, mahalle ve köy muhtarlari ile çiftçiler katildi.

Kaynak: İHA