'100. Yilin Isiginda Atatürk'ün Gölgesinde' Fotograf Sergisi Selçuk Efes Kent Bellegi'nde

Kurtulusun 100. yilina özel olarak Selçuk Efes Kent Bellegi’nde açilan “100. Yilin Isiginda Atatürk’ün Gölgesinde” fotograf sergisi devam ediyor. Yogun ilgi gören sergi 10 Kasim’a kadar ziyaret edilebilecek.

'100. Yilin Isiginda Atatürk'ün Gölgesinde' Fotograf Sergisi Selçuk Efes Kent Bellegi'nde
Selçuk Efes Kent Bellegi’nin uzun yillar süren çalismalar sonucu dijital ortama aktardigi Atatürk’ün Efes Selçuk’a gelislerinde çekilen fotograflar ve kentte gerçeklesen milli bayramlar, anma ve kutlamalarda çekilen fotograflardan olusan sergi, Efes Selçuk’un kurtulusunun 100. yilinda açilmisti. Cumhuriyet tarihinin Selçuk’taki izlerini anlatan sergide ayrica Atatürk’ün 10. Yil Nutkunun kopyasi da sergileniyor.

Atatürk’ün su içtigi tas Kent Bellegi’nde

“100. Yilin Isiginda Atatürk’ün Gölgesinde” adli serginin en dikkat çekici parçasi ise Mustafa Kemal Atatürk’ün su içtigi tas oldu. Selçuk’ta yasayan Girit göçmeni Fatma Irmak’a ait olan tas, 9 Subat 1924’te Atatürk’ün Selçuk ziyareti esnasinda, o siralarda 5 yasinda olan Fatma Irmak tarafindan Atatürk’e su ikram edilirken kullanilmis. Bir asirlik hikâyesi olan bakir tas da artik Selçuk Efes Kent Bellegi’ne emanet. Atatürk’ün su içtigi bakir tas, Selçuk Efes Kent Bellegi’ne Atakan Çigdem tarafindan bagislandi.
Kaynak: İHA