Vali Dagli Açiklamasi 'Kirsal Mahalle Okullari Onarilarak Yeniden Egitime Kazandirilacak'

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, “Köy Okullarinin Yasam Merkezine Dönüstürülmesi Projesi” çerçevesinde aktif olarak kullanilmayan kirsal mahalle okullarinin onarilarak yeniden egitime kazandirilacagini, çocuklarin kilometrelerce yol gitmelerine gerek kalmadan buralarda nitelikli bir egitim görmelerinin saglanacagini söyledi.

Vali Dagli Açiklamasi 'Kirsal Mahalle Okullari Onarilarak Yeniden Egitime Kazandirilacak'
Vali Zülkif Dagli, 19 Mayis ilçesinde düzenlenen Mahalle Muhtarlari Toplantisi’na katildi.

19 Mayis Kaymakami Ibrahim Çivelek, Il Jandarma Komutani Ömer Ersever, Il Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, kamu kurum ve kuruluslarinin yöneticileriyle birlikte muhtarlarin hazir bulundugu toplanti Hamidiye Anadolu Imam Hatip Lisesi Sehit Eren Bülbül Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Toplantida, mahallede kamu hizmetlerinin dogru ve hizli bir sekilde ulastirilmasinda önemli bir görev üstlenen muhtarlarin sorun, öneri ve isteklerini dinleyen Vali Dagli, bulunduklari mahallede devletin tüm kurumlarini temsil ederek, vatandaslarla devlet kurumlari arasinda köprü vazifesi gören muhtarlarin mahallelerindeki sorunlarin çözümü ile vatandaslarin talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda kaymakamlik ve belediye ile istisare halinde olmalarinin istedi.

Birikimi ve tecrübesi ile kamu yönetimi ve toplumsal hayatin en temel yapi taslarindan olan muhtarlarin, üstlenmis olduklari sorumlulugun bilinciyle hareket ederek, devlet ile toplum arasinda adeta bir köprü görevi gördügünü ve saglikli bir iletisimin kurulmasini sagladigini ifade eden Vali Dagli, vatandaslarin sorun ve isteklerini yetkili makamlara ileterek, takibini yapan muhtarlarin, problemlerin çözümlenmesinde de büyük bir katkida bulundugunu kaydetti.



Köy Okullarinin Yasam Merkezine Dönüstürülmesi Projesi

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer tarafindan tanitimi Samsun’da yapilan “Köy Okullarinin Yasam Merkezine Dönüstürülmesi Projesi” çerçevesinde, aktif olarak kullanilmayan köy okullarinin onarilarak yeniden egitime kazandirilacagini ifade den Vali Dagli, çocuklarin kilometrelerce yol gitmelerine gerek kalmadan nitelikli bir egitim görmelerinin yani sira, tarim ve hayvancilik basta olmak üzere ihtiyaç duyulan alanlarda kurslarin açilmasiyla kirsal mahallelerin kalkinmasina ve gelismesine de katki saglayacak olan bu projenin uygulanmasi noktasinda herkesin üzerine düseni yapacagina emin oldugunu vurguladi.

Konusmasinin ardindan Vali Dagli, muhtarlarin sorun, öneri ve isteklerini dinleyerek, görevlerinde basarilar ve kolayliklar diledi.

19 Mayis Belediyesi’ne ziyaret

Samsun Valisi Dagli, 19 Mayis Belediye Baskani Osman Topaloglu’nu makaminda ziyaret etti. Ziyarette, 19 Mayis Belediyesi tarafindan ilçe genelinde yürütülen hizmet ve projeler görüsüldü.

Kendisiyle tanismak isteyen kadinin evine konuk oldu

Vali Dagli, kendisiyle tanisip sohbet etmeyi çok istedigini ögrendigi Seval Arslan isimli kadin ile esi Ismet Arslan’i 19 Mayis ilçesindeki evlerinde ziyaret etti. Ziyarette Seval Arslan, Vali Dagli’yi görmeyi çok istedigini ve bugünkü ziyaretiyle kendisini evinde agirlamaktan dolayi çok mutlu oldugunu belirtti.

Her firsatta vatandaslarla bir araya gelip hemhal olmaya, dertlerini dinleyip çözüme kavusturmaya ve yüzlerinde bir tebessüme vesile olmaya gayret gösterdigini belirten Vali Dagli, bu baglamda, kendisiyle tanismayi istedigini ögrendigi Seval Arslan’in evine konuk olmaktan ve hasbihal etmekten mutluluk duydugunu ifade etti.

Kaynak: İHA