Kartal Cemevi Baskani Saritas'a Saldiriyla Ilgili Tutuklanan Süphelilerin Ifadeleri Ortaya Çikti

Kartal Cemevi Vakfi Baskani Selami Saritas’a yönelik yapilan saldiriya iliskin tutuklanan 4 süphelinin hakimlikteki ifadesi ortaya çikti. Suçlamalari kabul etmediklerini söyleyen süpheliler, Saritas’i tanimadiklarini öne sürdü.

Kartal Cemevi Baskani Saritas'a Saldiriyla Ilgili Tutuklanan Süphelilerin Ifadeleri Ortaya Çikti


Kartal Cemevi Vakfi Baskani Selami Saritas’in, 5 Agustos günü aksam saatlerinde evinin yakininda darp edilmesine iliskin 9 süpheli gözaltina alinmisti. Süpheliler emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savciliktaki ifade islemlerinin ardindan süphelilerden A.Y., M.D., M.F. ve N.D. tutuklama talebiyle, diger süpheliler B.S., S.A., B.E., R.O.I. ve E.Y. ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edildi. Tutuklama talebiyle hakimlige sevk edilen 4 süpheli "basit yaralama" suçundan tutuklandi. 5 süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest kaldi. Tutuklanan süphelilerin hakimlikteki ifadeleri ortaya çikti.

“Suçsuzum”

Süphelilerden M.D., diger süphelileri mahalleden tanidigini, kendisinin olayla bir ilgisi olmadigini söyleyerek, “Bir komsumuzun kizini orada ziyaret ettik. Bir hastamiz vardi, onunla ilgilenmesini talep ettik. Sonra çiktik, kafeye gittik. Kafede N.D. müsteki Selami Saritas için sitemkar sözler söyledi.

Aceleyle kalkti gitti. Kisa süre sonra M.F. ile telefonda konustuk. Sohbet esnasinda ben N.D.’nin bahsettigi olayi M.F.’ye anlattim. O gün aracimi çalisanim aldi. Ben kimseye para vermedim, para almadim. Ben kimseye ‘bu olayla ilgili gitsinler ifade versinler, sahsi mesele desinler, cemevini karistirmasinlar’ demedim. Ben suçsuzum, kimseyi azmettirmedim” dedi.

M.F. isimli süpheli müstekiyi tanimadigini söyleyerek, kimseyi suç islemeye azmettirmedigini ve suçlamayi kabul etmedigini söyledi.



“Olayi da haberlerden ögrendim”

Müstekiyi tanimadigini öne süren süpheli A.Y., “Olaydan 2 saat önce Maltepe’deki dükkanda otururken S.G. bana kiz arkadasinin kendisine siparis verdigini, yemegini götürecegini ve kendisini Kartal’a birakmami söyledi.

Yoldayken de bana ‘Geri dön’ dedi.

Dragos’a dogru gitmemi söyledi.

Bir ara sokaga girdik. Bir anda beni sallayarak durdu. Birden motordan inerek arabanin yanina gitti. Ben motorda beklerken bir ses geldi ve baktigimda S.G.’nin bana dogru kostugunu gördüm. Bana kaçmami söylemedi ve beni kovalayan kimseyi de görmedim. Yoldayken konusmus olabilir ama kafamdaki kasktan dolayi bir sey duymadim. Ben kimseden para almadim ve kimseyi darp etmedim. Olayi da haberlerden ögrendim” dedi.



Müsteki Selami Saritas’i cemevi yönetiminden tanidigini söyleyen süpheli N.D. ise, olayla bir ilgisi olmadigini ve diger süphelilerin ise bu suça karisip karismadigini bilmedigini söyledi.

“Ben kimseyi azmettirmedim” diyen süpheli, suçsuz oldugunu öne sürdü.
Kaynak: İHA