Tekne Turlari Ile Ali Kayasi'nin Essiz Manzarasini Izliyorlar

Kahramanmaras’ta, Menzelet Barajinda gerçeklesen tekne turlari ile vatandaslar, baraj içerisinde yer alan Ali Kayasi’nin essiz manzarasini görme imkani buluyor.

Tekne Turlari Ile Ali Kayasi'nin Essiz Manzarasini Izliyorlar
Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan, Menzelet Mesire Alani içerinde tekne turlari düzenliyor. Menzelet Baraji üzerinde, Ali Kayasi gibi essiz bir güzelligi içeren rotasiyla tekne turlari, Cuma günü hariç diger günler saat 09.00 ile 18.00 arasinda hizmet veriyor.

0-6 yas grubu için ücretsiz hizmet sunan turlar ile vatandaslar Menzelet Mesire Alanindan hareket eden tekne ile barajda seyrediyor. Baraj ve etraftaki dogal güzelliklerinin yani sira yaklasik 1 buçuk saat süren turlarda vatandaslar Ali Kayasi ve bölgesinin essiz manzarasini görme imkani buluyor. Turlarda ögrenci 20, sivil ise 30 lira ücret ödüyor.

Tekne turuna katilan vatandaslar genelde ilk defa geldiklerini ve çok begendiklerini özellikle Ali Kayasi’nin manzarasina hayran kaldiklarini söyledi.



Bölgede hizmet veren turlarin yani sira mesire alaninda kamelyalar, barbeküler, piknik masalari, çesmeler, çocuk oyun parklari, büfe ve restoran hizmetleri de sunuluyor.

Genis bir baraj manzarasina sahip olan mesire alani, sehir stresinden uzak kalmak isteyen vatandaslarin ilgisini çekiyor.
Kaynak: İHA