Filistin Ve Israil Arasindaki Ateskesin 23.30'Da Baslayacagi Iddia Edildi

Israil’in Gazze’ye yönelik 3 gündür devam eden saldirilarinin ardindan Israil ve Filistin’in, Misir’in arabuluculugunda yaptiklari görüsmeler sonucunda taraflar arasindaki ateskesin yerel saatle 23.30’da baslayacagi öne sürüldü.

Filistin Ve Israil Arasindaki Ateskesin 23.30'Da Baslayacagi Iddia Edildi


Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilari 3 gündür devam ediyor. Israil ve Filistin’in, Misir’in arabuluculugunda yaptiklari görüsmeler sonucunda taraflar arasindaki ateskesin yerel saatle 23.30’da baslayacagi öne sürüldü. Israil tarafi henüz ateskesi dogrulamadi. Filistin Islami Cihat Örgütü’nün Sözcüsü Muhammed el-Hindi yaptigi açiklamada, Israil ile 3 gündür süren yogun çatismalari sona erdirmek için Misir’in aracilik ettigi ateskesi kabul ettiklerini ifade ederek, ateskes anlasmasina müzakerecilerin Filistin Islami Cihat Örgütü’nün Cenin lideri Bassem Saadi’nin serbest birakilmasini da dahil etmek için çalistiklarini aktardi.

Kisa süre önce Cenin’de tutuklanan Saadi, Israil ile Filistin Islami Cihat Örgütü arasinda saldirilarin baslamasina neden olan tetikleyici olaylardan biriydi.

Ateskesin 20.00’da baslamasi bekleniyordu

Misirli bir güvenlik kaynagi, Israil’in ateskes teklifini teklifi kabul ettigini ifade etmis, Misir’in ateskes çabalarina asina olan bir Filistinli yetkili ise, söz konusu ateskesin yerel saatle saat 20.00’de yürürlüge girecegini aktarmisti. Ancak Israilli bir kaynak ise, ateskes görüsmelerin hala "ilerlemeye" devam ettigini belirtmis, "Ateskes olacagi kesin degil" ifadelerini kullanmisti.

Ateskese dakikalar kala Tel Aviv’de siren sesleri yükselmisti

Israil’in baskenti Tel Aviv’de yerel saate 20.00’de baslamasi beklenen ateskese dakikalar kala siren sesleri yükselmeye baslamis, Demir Kubbe hava savunma sistemi roketleri havada imha etmisti. Saldirida ölen ya da yaralanan olmadigi bildirilmisti.

Israil Iç Cephe Komutanligi tarafindan yapilan açiklamada ise, Israil vatandaslarina güvenli yerde kalmalari çagrisi yapilmis, Israil’in operasyonlarinin henüz tamamlanmadigi bildirilmisti.

Gazze Seridi’nde can kaybi 41’e yükseldi

Filistin Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarda can kaybinin 41’e yükseldigi aktarilarak, hayatini kaybedenler arasinda 15 çocuk, 4 kadin bulundugu ifade edildi. Bakanlik ayrica, saldirilarda 311 kisinin yaralandigini aktardi.
Kaynak: İHA