Zonguldak'ta Balikçilar Denize Açilamadi

Zonguldak’ta av yasaginin sona ermesine saatler kala balikçilar son hazirliklarini tamamladi. Ancak olumsuz deniz kosullari nedeniyle balikçilar denize açilamadi.

Zonguldak'ta Balikçilar Denize Açilamadi
1 Eylül’de kalkacak olan av yasagina saatler kala Kozlu Balikçi Barinagi’nda balikçilar son hazirliklarini tamamladi. Deniz kosullarinin olumsuz seyretmesi nedeniyle denize açilmamalari yönünde uyari alan balikçilar, limanda bekleyislerini sürdürdü. Balik avlamak için bekleyen balikçilar, deniz kosullarinin normale dönmesiyle birlikte "Vira Bismillah" diyerek aglarini denize atacak.

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Ergün Kayhan, "2022-2023 sezonu nasip olursa 1 Eylül’de sezonu açiyoruz. Gece 24.00’den itibaren sezonu açmis oluyoruz. Ancak meteorolojik kosullar ve Liman Baskanligi’ndan balikçilara bildirilen acil kodla hava durumunun bozuk oldugu kuzey ve bati denizlerinin olacagi, bu aksam balikçilar için sakincali olacagi için çikamiyoruz. Ancak sabaha dogru normale dönerse çikilacaktir. Bu sene yagmurlar bol oldu. Nehirlerden gelen bitkisel planktonlarin denize gitmesi ve bunlari yiyen hamsi, çaça gibi baliklarin bol olmasi palamuttun bol olmasi demektir. Bu sene bol ve bereketli bir sezon olacagini bekliyoruz. Son 20 gündür bogazlardan Marmara ve Ege’ye gittigi söyleniyor. Biz balikçilara kooperatif olarak her türlü destegi yaptik. Hazirliklar tamam. Bundan sonra havalarin iyi olmasini bekliyoruz. Kazasiz belasiz bol ve bereketli bir sezon bekliyoruz. Gece hava müsait olsaydi ’Vira Bismillah’ diyecektik. Su anda Dogu Karadeniz’den endüstriyel tekneler sehrimize geldi. Bunlarla beraber sezonu açacagiz" dedi.

Ordu’dan gelen kaptan Salih Emeksiz de, "Hava sartlari sert oldugundan dolayi açilamadi. Insallah disarida hava denizler kirilir. Gece yarisindan sonra belki bir ag atma ihtimalimiz olabilir. Ancak gündüzden hava sartlari müsait degildi. Onun için biraz tedirgin olduk. Gece yarisindan sonra çikan arkadaslar olur. Ama biz de belki deneriz. Sezonun tüm balikçilik camiasina hayirli olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA