Türk-Alman Ekonomik Diyalog Toplantisinda Modern Tarim Degerlendirildi

Manisa Valisi Yasar Karadeniz, üretimde modern tarimin degerlendirildigi ve bu yil 4’üncüsü düzenlenen ’Türk-Alman Ekonomik Diyalog Toplantisi’ çerçevesinde Yunusemre ilçesinin Osmancali Mahallesinde bulunan bir üretim çiftliginde gerçeklestirilen programa katildi.

Türk-Alman Ekonomik Diyalog Toplantisinda Modern Tarim Degerlendirildi
Ikili isbirligi çerçevesinde gerçeklestirilecek çalismalarin degerlendirildigi toplantiya Vali Karadeniz’in yani sira Tarim ve Orman Bakanligi Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Alman Milletvekili Albert Stegemann, Iyi Tarim Uygulamalari ve Organik Tarim Daire Baskani Dr. Basak Egesel, Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara, Kondrad Adenauer Vakfi Baskani Andre Algermien, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Genel Sekreteri Özcan Türkoglu, Alman Ticaret Odasi Baskani Thomas Huber, Manisa Ticaret Odasi Baskani Mehmet Yilmaz, Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve ilgili kurum temsilcileri katildi.

Üretim tesisinin gezilmesi ve tesise iliskin bilgi alinmasiyla baslayan programda, modern tarim teknikleri ve uygulanmasi, bitkisel üretimde iyi tarim uygulamalarinin süt hayvanciligi üzerindeki etkilerine iliskin konular görüsülerek Türkiye-Almanya arasinda gerçeklestirilebilecek is birligi çalismalari ve yatirimlar istisare edildi.

Toplantida konusan Vali Karadeniz, Türk-Alman dostlugunun eskiye dayandigini ifade ederek, Türkiye’nin birçok yerinde oldugu gibi Alman sirketlerinin Manisa’da da çok önemli yatirimlari olduguna degindi. Bu is birliginin yeni yatirimlarla süslenmesinin her iki ülke açisindan önemine dikkat çekti ve organizasyonun gerçeklesmesine katki saglayan herkese tesekkür etti.

Program, Türk ve Alman katilimcilara plaket verilmesi ve çekilen hatira fotografi ile sona erdi.
Kaynak: İHA