TDP Lideri Sarigül'den Ümit Özdag'a Açiklamasi 'Siyasilerin Muhatabi Siyasilerdir, Devlet Memurlari Degildir'

Ankara Açik Ceza Infaz Kurumu önünde basin açiklamasi gerçeklestiren Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag’i hedef alarak “Siyasilerin muhatabi siyasilerdir, devlet memurlari degildir” dedi.

TDP Lideri Sarigül'den Ümit Özdag'a Açiklamasi 'Siyasilerin Muhatabi Siyasilerdir, Devlet Memurlari Degildir'
Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Ankara Açik Ceza Infaz Kurumu önünde basin açiklamasi gerçeklestirdi. Mahkumlara yönelik genel af talebini yineleyen Sarigül, Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag ve Cumhuriyet Halk Partili Gürsel Tekin’in aday açiklamalari hakkinda da konustu.



“Siyasilerin muhatabi siyasilerdir, devlet memurlari degildir”

Geçtigimiz günlerde bir camide söyledigi sözler ile sosyal medyada gündeme gelen Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag’i hedef alan Sarigül, “Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag’in söyledikleri özünde dogrudur. Mustafa Kemal Atatürk olmasaydi, Ulusal Kurtulus Savasi mücadelesini veremezdik. TDP olarak camilerimizde, cemevlerimizde, sinagoglarimizda, kiliselerimizde siyaset yapilmasini kesinlikle dogru bulmayiz. Bir siyasinin, bir devlet memurunu muhatap almasi mantigini dogru bulmayiz. Siyasilerin muhatabi siyasilerdir, devlet memurlari degildir. TDP’liler inanç merkezlerine girerken parti rozetlerini çikartacagiz. Camilerimizde siyaset yapilmasini dogru bulmayiz” diye konustu.



“O masanin (6’li masa) en büyük ve önemli partisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir”

Cumhuriyet Halk Partili Gürsel Tekin’in adaylik açiklamasi ile ilgili konusan Sarigül, “Gürsel Tekin zaman zaman dogru ve güzel seyler söylüyor. Tekin’in söylemis oldugu 6’li masa TDP olarak içerisinde bulundugumuz bir konu degil ama kamu vicdanina baktigimizda siyasetin Gürsel Tekin’in dedigi dogrudur. O masanin en büyük ve önemli partisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Adayin da Cumhuriyet Halk Partisi’nden çikmasi kendi açisindan son derece önemli ve dogrudur” dedi.

Kaynak: İHA