Sanliurfa Dogunun Akdeniz'i Olma Yolunda Ilerliyor

2023 Islam Dünyasi Turizm Baskenti seçilen Sanliurfa’da Firat Nehri üzerine kurulan Atatürk Baraj Gölü kiyisinda yapimi tamamlanan 11 adet bungalov ev ile kent, dogunun Akdeniz’i olma yolunda ilerliyor.

Sanliurfa Dogunun Akdeniz'i Olma Yolunda Ilerliyor
Kentin tarih ve kültürünün dünyaya tanitilmasi için Kültür ve Sanatsal faaliyetlere agirlik veren Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Bozova ilçesinde Firat Nehri üzerine kurulan Atatürk Baraj Gölü kiyisinda yaptigi 11 adet bungalov evi tamamladi. Sanliurfa’nin sahil ilçesi olan ve balikçiligin yaygin oldugu ilçede yapilan bungalov evler dogayla iç içe tatil ve kamp yapmak isteyen yerli ve yabanci misafirleri agirlamaya hazirlaniyor. Tarih ve dogal güzelligin kiyisinda bulustugu, Güneydogu’nun Akdeniz’i diye anilan bölgede yapilan ve her detayin titizlikle düsünüldügü projede yerli ve yabanci turistler ile kamp ve balik tutkunlarini agirlayacak.

Lüks villalari andiriyor

Toplam 3 bin 400 metrekare alana sahip bungalov tipi evlerin içerisinde mutfak, banyo ve yatak odasi bulunuyor. Sehrin iklimine uygun tasarlanan projede veranda benzeri mini balkon da bulunuyor.

Bölge halki turizmin gelisecegine inaniyor

Bozova Çatak’taki mesire alaninda piknik yapan vatandaslar, kent turizmi açisindan bungalov evlerinin yapilmasindan mutlu olduklarini ifade etti.

Günübirlik gezilerin ugrak mekanlarindan olan Çatak’ta bungalov evlerinin yapilmasiyla insanlarin burada birkaç gün konaklayabileceklerini anlatan vatandaslar, bungalov evlerin turizm açisindan çok önemli oldugunu belirtti.

Bungalov evler Sanliurfa’ya deger katti

Tarih, kültür ve gastronomi sehrinde yapilan bungalov evlerin kent turizmine deger kattigini ifade eden Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, “Bozova Çatak’ta yapilan bungalov evlerimiz hayirli olsun. Bu bungalov evlerimizden Firat Nehrini seyredebilecegiz. Yine bungalov evlerimizde Sanliurfa’da günesin batisini seyredebilecegiz. Yesil alanda, doga ile bas basa insanlarimiza mutlu bir ortam hazirladik. Vatandaslarimiz aileleriyle birlikte hem gecenin hem sabahin hem günün çesitli saatlerinin keyfini çikarabilecekler. Bungalov evler Sanliurfa’da bir ilk ve bu bir ihtiyaç. Sanliurfa birçok özelligiyle tabi ki önde yer almaya devam edecektir. Firat Nehrinin olmasi bizim için önemli bir kazançtir. Tarihimiz, geçmisimiz, lezzetimiz ve kültürümüz var. Bunlar hepsi bir araya geldiginde Sanliurfa paha biçilemez bir sehir oluyor. Bungalov evler de Sanliurfa’ya bir deger katti. Sanliurfa, gün geçtikçe 2023 Islam Dünyasi Turizm baskenti olma özelligini arttirarak daha büyük deger kazanmaktadir’’ dedi.

Sanliurfa inanç turizminde önemli bir yere sahiptir

Inanç turizminde Sanliurfa’nin önemli bir yere sahip oldugunu ve kentin 2023 Islam Dünyasi Turizm Baskentine hazirlandigini belirten Baskan Beyazgül, ‘’Inanç Turizm’de Hazreti Eyyüp makamina giden bir insan sabahtan aksama kadar dinlenecek bir yer bulamadi. Oraya uzaklardan geliyor ve gün boyu yorulan o insanlara biz orada güzel bir mekan hazirlayarak günün yorgunlugunu atacak bir imkan sagladik. Aslina bakarsaniz bunlar birbirini tamamliyor. Hazreti Ibrahim, Hazreti Eyyüp makamini ziyaret ettikten sonra bir de Firat Nehrinin kenarinda Sanliurfa’nin gün batimini seyretmek istiyorum diyenler için de bungalov evler hazirladik. Öte yandan Bizans döneminden kalan kaya mezarlarimiz var. Kaya mezarlarimizi isiklandirdik ve hemen yani basina da çok güzel, rengarenk park yaptik. Oraya zaman zaman sira gecesi ekibimiz de geliyor. Müzik esliginde çok güzel bir çay içmek istiyorum dediginiz zaman Çatak veya Kizilkoyun bunlara hazir ve vatandaslarimiza hizmet veriyor’’ diye konustu.

2023 için hazirliklar deva ediyor

2023 Islam Dünyasi Baskenti seçilen Sanliurfa, Göbeklitepe ve Karahan tepe ile adini dünyaya duyurdu. Gastronomisi ile yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çeken peygamberler diyari Sanliurfa’da 2023 hazirliklari ise devam ediyor.
Kaynak: İHA