PKK'nin Talimatiyla Antalya'da Orman Yakma Hazirliginda Olan Sahis Kiskivrak Yakalandi

Terör örgütü PKK’nin talimatiyla orman yakma hazirliginda olan sahis Emniyet ekiplerince Antalya’da yakalandi.

PKK'nin Talimatiyla Antalya'da Orman Yakma Hazirliginda Olan Sahis Kiskivrak Yakalandi
PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin desifresine ve engellenmesine yönelik yapilan çalismalarda, Ahmet K. isimli bir sahsin PKK propagandasi yaptigi, sülfürik asit temin etmeye çalistigi ve eylem yapabilecegi ihbari üzerine harekete geçen Emniyet ekipleri sahsi izlemeye basladi.

Yapilan çalismalarda; Kayseri’den Antalya’ya gelen ve buraya yerleserek insaatta çalismaya baslayan sahsin internet üzerinden sülfürik asit siparisi verdigi, siparisi Antalya’da kargodan teslim aldigi belirlendi. Finike ilçesinde gözaltina alinan sahsin üzerinde ve ikametinde yapilan aramalarda sülfürik asit ve Antalya haritasi bulundu.

Sahsin ifadesinde; "Suriye alaninda faaliyet yürüttügünü bildigi ’Devran-Rojhat’ kod adli örgüt mensubunun kendisiyle irtibata geçtigi, Antalya’da muhtelif yerlerde yangin çikarma talimati verdigi, örgüt mensubunun bu amaçla kendisine para ve orman yakmasi amaciyla kullanacagi düzenegi nasil hazirlayacagini tarif eden video/materyal gönderdigi, eger yakalanmamis olsaydi orman yakma eylemini gerçeklestirmis olacagini" söyledigi belirtildi. Gözaltindaki sahsin emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA