Mezitli Kadin Üretici Pazarlari 8. Yilini Kutluyor

Mezitli Belediyesi tarafindan 9 farkli noktada 800 üretici kadinin tezgah açtigi Kadin Üretici Pazarlari, 8. yilini kutlamanin sevincini yasiyor. Kutlama için Yenimahalle’de bulunan pazara gelen Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan’i alkis, slogan ve zilgitlarla karsilayan kadinlar, alani halaylar ve türkülerle bayram yerine çevirdi.

Mezitli Kadin Üretici Pazarlari 8. Yilini Kutluyor
Pazarin girisini balon ve çiçeklerle süsleyen kadinlar; “Halkin Baskani Neset Tarhan”, “Kadinlarin umudu Neset Tarhan” seklinde sloganlar atarak Baskan Tarhan’a kendi yetistirdikleri çiçekler ve içerisinde el ürünü kurutulmus yiyeceklerin oldugu sepet hediye etti. Baskan Tarhan, kadinlarin jestine alkislarla karsilik verdi. Açilan tezgahlarin arasinda da devam eden halay zinciri renkli görüntülerin yasanmasina da yol açti.

Belediye meclis üyeleri ve vatandaslarin da katildigi kutlamada, duygularini dile getiren kadinlar, “Bizlere yepyeni kapilar açti, yeni umutlar verdi. Ilk kez hayallerimiz ve gelecege yönelik planlarimiz var. Ev alanimiz, araba alanimiz, çocuk okutanlarimiz var. Bunlarin hepsi sizin sayenizde oldu. Siz bize inanmadan önce biz bile kendimize inanmiyorduk. Artik dünyaya daha güzel bakabiliyoruz” dediler.

Kendisinin kadinlar için bir kapi açtigini, asil basarinin üreten kadinlarin olduguna vurgu yapan Baskan Tarhan ise “Mezitli’de artik daha farkli hayaller kurmaya baslayan kadinlarimizin yakaladigi basari ve özgüveni daha genis kitlelere yaymak asil hedefimiz olmalidir. Mezitli’nin cesur kadinlari artik baska sehirlerdeki, hatta baska ülkelerdeki kadinlar için de umut ve örnek oluyor. Kadinlarimizin yakaladigi basari onlari uluslararasi bir üne kavusturdu. Iki kez dünya sampiyonlugu kazandirdi" dedi.



Kadin Üretici Pazarlarinin, üreticiden tüketiciye dogrudan daha ucuz, daha taze, daha organik ürün sunarken ayni zamanda pazarda yer alan kadinlarin sosyal, siyasal ve toplumsal alanlarda daha fazla yer bulmasina yol açtigini söyleyen Tarhan, "Kirsal kesimde yasayan vatandaslarimizla, sehirde yasayan vatandaslarimizin bir araya gelmesi ve kaynasmasini sagladi. Kadinlarimiz ulusal kanallarda canli yayinlara çikti. Artik biliyorum ki kadinlarimiz bu açtigimiz yoldan yürümeye devam edecek ve üreten kadinlar için her zaman rol model olacaklardir. Sadece Mezitli’de degil dünyanin her yerinde kadinlarin daha fazla sosyal yasamda yer almasini istiyoruz. Bu konuda gereken destegi her zaman verecegiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Tarhan, daha sonra tezgahlari gezerek üretici kadinlarla ve alisveris yapan vatandaslarla sohbet etti.
Kaynak: İHA