Hintli Turistler Nemrut Dagi'nda

Adiyaman’in Kahta ilçesinde Hintli bir grubun baslattigi VIP tur programina dahil edilen Nemrut Dagi, Hindistan’dan gelen ilk grubu agirladi.

Hintli Turistler Nemrut Dagi'nda
Hindistanli turistler Nemrut Dagi zirvesindeki 2 bin yillik UNESCO Dünya Kültür Mirasi Antiochos’un eserlerine hayran kaldi. Bugünden itibaren Nemrut’a Hintli turistlerin gelecegini ifade eden organizasyonun basindaki Tushar Agawar, yaptigi açiklamada, “Yaptigimiz turlar VIP katilimcilardan olusmaktadir. Turlarimiz 55 günde 20 ülkeyi içermektedir. 15 bin km yapiyoruz. On araçlik safari için uygun araçlarla yaptigimiz turumuzu Iran’dan baslatiyoruz. Türkiye’de özellikle Kommagene uygarliginin UNESCO Dünya Kültür Mirasi Nemrut Dagi zirvesindeki dev eserleri programimiza aldik ve ilk gezimizi gerçeklestirdik. 25 kisilik ekibimiz Nemrut’ta hayran kaldi. Simdiden kendi firmalarina tanitmaya, sosyal medyada paylasmaya basladilar. Bundan sonra Nemrut’a Hintli turistler gelecektir” dedi.

Uzak Dogululari Nemrut’a davet Organizasyon Sorumlusu Sanjay Madam ise, “Hindistan büyük bir ülke, gerek Hindistan’da gerek baska ülkelerdeki özellikle Birlesik Krallik ve ABD’de önemli sayidaki zengin elit insanlar, bu gezi programina katilacaklardir. Organizasyonumuz böyle kesimlere yönelik. Para birakan bir program. Nemrut’u programimiza aldik. Simdiden Hintlilerin büyük ilgisini çekti. Yani artik Hintliler Nemrut’a yabanci degil” dedi.

Sanjay Madam, “Dünyada bir tane Nemrut var. Nemrut, zirvesinde dev eserlerin bulundugu, Antiochos’un piramit seklindeki mezari ve günesin insanlarla bulustugu essiz bir yer” dedi.

25 kisilik ekibin Nemrut’u simdiden tanitmaya basladigini ifade eden Sanjay Madam, “Nemrut artik programimizin ana noktasi. Mezopotamya’nin taci demeleri tam da hakkettigi yakistirma” diye konustu.

Kaynak: İHA