GAÜN Hastanesi 6 Ayda 770 Binin Üzerinde Hastayi Tedavi Etti

Gaziantep Üniversitesi Sahinbey Arastirma ve Uygulama Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Sevki Hakan Eren, yilin ilk 6 ayinda 770 binin üzerinde hasta baktiklarini belirterek, Ortadogu’da saglik turizminde iddiali olduklarini ifade etti.

GAÜN Hastanesi 6 Ayda 770 Binin Üzerinde Hastayi Tedavi Etti
Gaziantep Üniversitesi Sahinbey Arastirma ve Uygulama Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Sevki Hakan Eren, hastanenin son durumu ile ilgili açiklamalarda bulundu. Bashekim Prof. Dr. Eren, yilin ilk 6 ayinda 770 binin üzerinde hastaya bakarak tedavilerinin yapildigini söyledi.

Bu rakamin birçok ilin nüfusunu geride biraktigini söyleyen Bashekim Prof. Dr. Eren, 20 binin üzerinde büyük ve küçük çapli basarili ameliyat gerçeklestirdiklerinin altini çizdi. Hedeflerinin hiçbir hastanin Gaziantep ili disina çikartmadan tedavilerinin yapilmasi oldugunu ifade eden Bashekim Prof. Dr. Eren, genç ve dinamik bir kadroya sahip olduklarini ve sorunlari sahada çözmek istediklerini belirtti.



“6 ayda 770 binin üzerinde hastaya baktik”

Yilin ilk 6 ayinda 770 binin üzerinde hasta baktiklarini belirten Bashekim Prof. Dr. Sevki Hakan Eren, “Hastanemiz bölge hastanesi konumu itibariyle yurtdisina da hizmet veriyoruz. Bizim 2022 yilinin haziran itibariyle verilerimiz ilk 6 aylik dönemde 770 binin üzerinde hasta bakmisiz. 2 binin üzerinde büyük ameliyat yapmisiz 20 binin üzerinde de küçüklü büyüklü ameliyatlarimiz var. Nüfusumuza oranla baktigimiz hasta sayimiz çok yüksektir. Özellikle hastanemiz bölgeye hizmet eden güçlü akademik kadrosuyla halkimiza hizmet etmeye devam edecek. Teknolojik alt yapimizi ve cihaz sayimizi daha da arttirarak daha da güçlendirerek bunu yapmaya devam ediyoruz. Özellikle yeni idare kadromuzla biz sahada olacagiz. Genç bir kadroya sahibiz ve bu kadromuzla olaylari yerinde çözecegiz. Rektörlük üst yönetim ve sehirle birlikte sorunlarin üzerine gitmeyi planliyoruz” dedi.



“Hedefimiz hiçbir hastamizin disariya gitmemesi”

Hedefleri hakkinda açiklamalarda bulunan Bashekim Prof. Dr. Eren, “Hastalarimizi bütün ekip olarak hiçbir zaman disariya göndermeyi düsünmüyoruz. Eger hastalarimizin sorunu varsa bunu Gaziantep içerisinde çözmeyi planliyoruz. Bu nedenle normalde bakmayi planladigimiz hastamizin neredeyse 2 katina bakarak hizmetimize devam ediyoruz. Biz yeni kadromuzla çalisarak ve hastalarimizi magdur etmeden bu sisteme devam etmeyi planliyoruz. Biz hiçbir Gazianteplinin disariya gitmesini istemiyoruz. Sorunlarimizin birçogunu zaten çözüyoruz. Amacimiz sorunlarimizin tamamini çözmektir” seklinde konustu.



“Bölgenin en yüksek böbrek nakli sayisina sahibiz”

Böbrek naklinde çok iddiali olduklarini vurgulayan Bashekim Eren, “Biz kendi bölgemizin disinda yakin illere de hizmet eden bir hastaneyiz. Özellikle Gastroenteroloji olsun, kardiyoloji, çocuk kardiyoloji, nükleer tip, hematoloji, onkoloji bu bölümlerde tek hizmet vermeye basladik. Çünkü biz hizmetimizi hiçbir zaman aksatmadan kesmeden devam ediyoruz. Hastanemizin genel durumu ekonomimiz çok iyi borcumuz yok. Yeni hizmet alanlarina basladik. Gaziantep ve çevresine hizmet etmek amaçli obezite merkezini kurduk. Böbrek nakli konusunda çok iddialiyiz. Böbrek naklinde 2021 verilerine göre bölgenin en yüksek böbrek nakli sayisina sahibiz. 100’ün üzerinde nakil gerçeklestirdik. Basarili bir kadro ile bunu devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandi.

“Saglik turizmi konusunda çok iddialiyiz”

Saglik turizminde iddiali olduklarini vurgulayan Prof. Dr. Eren, “Ülke çapinda kuvvetli bir yapiya sahibiz. Ülkenin hemen hemen önderlerinden bir tanesi oldugumuzu düsünebiliriz. Ortadogu’dan Irak’tan Lübnan’dan Suriye, Israil’den Israil saglikta önemli bir ülke olmasina ragmen oradan da birçok hastayi saglik turizmi adi altinda tedavi ettik. Ortadogu’da Gaziantep Üniversite Hastanesi gayet iyi durumdadir” diye konustu.

Kaynak: İHA