Çameli'nde Festival Coskusu Dolu Dolu Yasandi

Denizli’nin Çameli ilçesinde, 24 ile 27 Agustos tarihleri arasinda 4 gün boyunca süren 8. Çameli Uluslararasi Kültür, Turizm, Tarim ve Doga Sporlari Festivali çesitli etkinliklerle kutlandi.

Çameli'nde Festival Coskusu Dolu Dolu Yasandi


Çameli Belediyesi’nin ev sahipliginde yapilan 8. Uluslararasi Kültür, Turizm, Tarim ve Doga Sporlari Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikler 24 Agustos tarihinde halk oyunlari, resim sergisi ve Hayati Inanç söylesisi ile basladi.

Ardindan yemek yarismasi ve ses yarismasi gerçeklestirildi.

En iyi buzagi, domates, fasulye yarismalariyla devam etti. Yöresel sanatçilarin yer aldigi konserlerde 4 gün boyunca ünlü sanatçilar sahne performansi gerçeklestirdi. Festivalin 4’üncü gününde 27 Agustos Cumartesi günü Çameli’nin dogal güzellikleri adina Elmali Mahallesine patika yollardan doga yürüyüsü düzenlendi.

Doga yürüyüsüne katilan vatandaslar hem gezmek, hem de yeni yerler kesfetti. Yürüyüs sonunda balik ekmek senligi yapildi. Elmali Mahallesine yürüyen vatandaslar etkinlik sonunda Elmali Bezi ile kilim sergisini ve atölyeyi gezdi.

Yarismalarda dereceye girenlere plaket verildi

8. Çameli Uluslararasi Kültür, Turizm, Tarim ve Doga Sporlari Festivali çerçevesinde düzenlenen yarismalarda dereceye girenlere her yarisma sonunda ödülleri verildi.

Festivalin son final gecesinde dereceye girenlere plaketleri Azerbaycan Bilesuvar Rayonu Icra Hakimiyeti Baskani (Vali) Faiq Gurbetov, Çameli Kaymakami Kerem Yenigün ve Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan takdim etti.

“Her yil ‘Geleneksel Çameli Minder Güresleri’ yapma karari aldik”

Ilçede 2 yillik pandemi sürecinin ardindan binlerce vatandasin katilimiyla gerçeklestirilen festivalde renkli görüntülerin olustugunu anlatan Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, 2023 yilinda daha da dolu dolu geçecegi söyledi.

Festivalin son gecesinde açiklamalarda bulunan Baskan Arslan, “Güzel bir etkinligin final gecesine geldik. Belediyemiz, personellerimiz ve vatandaslarimiza çok tesekkürler. Birinci gün ilçemizin degerlerinden biri olan Hayati Inanç, ikinci gün yerel sanatçilarimizla devam ettik. Kolpa konseri ile gençlerimizi eglendirdik. Festival için bir komitemiz var. Bütün siyasi partilerimizden olusan, daire amirlerimizin de oldugu ve kaymakamimizin oldugu bir komite var. Minder güreslerimiz hakkinda bir karar aldik. Bundan sonra her yil ‘Geleneksel Çameli Minder Güresleri’ yapma karari aldik. Çocuklarimizla çok güzel bir güres organizasyonu oldu. Çamelili çocuklarimizi gelistirmek, daha iyi noktaya getirmek için her yil bu organizasyonu yapma karari aldik. Insallah gelecek yillarda da bu organizasyonu gelistirerek yapacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA