Baskan Tanfer'den 30 Agustos Zafer Bayrami Kutlama Mesaji

Erzurum Kent Konseyi Baskani Hüseyin Tanfer, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla mesaj yayinladi.

Baskan Tanfer'den 30 Agustos Zafer Bayrami Kutlama Mesaji
Türk Milleti’nin 30 Agustos’ta emsali görülmemis bir zafer elde ettigini, vatanseverligi ve kahramanligi ile kazandigi bu zafer ile bagimsizlik ugruna neler yapabilecegini düsmanlarina ve dostlarina bir kez daha gösterdigini ifade eden Baskan Hüseyin Tanfer, mesajinda su ifadelere yer verdi;

"Aziz milletimiz, bu zaferle, hürriyetinden vazgeçmeyecegini, bütün dünyaya ispatlamistir. Büyük zaferin en önemli yani, bu milletin azim ve iradesinin sartlar ne olursa olsun, varligi ve birligi söz konusu oldugunda neler yapabilecegini göstermesi açisindan önemidir.

15 Temmuz’da sahlanisimiz, sinir ötesi operasyonlarimiz, savunma kararliligimiz, bagimsiz ve güçlü Türkiye’nin somut birer göstergesidir. En büyük ilham kaynagi sanli tarihimiz, en önemli motivasyonu ise aziz milletimizin destegi ile bu ruh ve tarih suuruyla ülkemizi gelecege tasiyor.

Türk Milleti’nin yeniden dogusunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferinin 100.yildönümünü kutlamanin heyecani ve sevinci içerisindeyiz.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde 26 Agustosta baslayan ve 30 Agustos 1922 de essiz bir zaferle sonuçlanan Baskomutanlik Meydan Savasi ile vatan topraklarimiz kurtarilmis, Türk Milleti Hürriyet ve Bagimsizlik içinde yasama onuruna kavusmustur. 30 Agustos Zaferi, savas meydanlarinda kazanilan askeri zaferin ötesinde, tarihi sanli zaferlerle dolu Milletimizin bagimsizligindan asla taviz vermeyecegini gösteren ve kurtulus mücadelesi veren diger uluslari cesaretlendirerek, mücadele etmelerini saglayan bir zafer olmustur.Her asamasi essiz vatanseverlik ve kahramanlik destanlariyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandigimiz bagimsizligi, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayisiyla her zaman koruyacaktir.

Bugün bizlere düsen, bütün imkansizliklara, bütün yokluklara ragmen türlü zorluklari asarak kurdugumuz cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yildan bu yana sürdürdügümüz kardeslik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalidir.

Vatanimizin birligi ve Milletimizin bagimsizligi ugruna verilen mücadelenin kazanildigi bu anlamli Zaferin 100.yildönümünde, basta Baskomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaslarini, kanlari ile bu topraklari vatan yapan Aziz Sehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve sükranla aniyorum. Büyük Zafer’in 100.yili münasebetiyle milletimizin Zafer Bayrami’ni en kalbi duygularimla kutluyorum."
Kaynak: İHA